Gör egen must, var noga med hygienen för att undvika en efterjäsning - eller gör cidern ordentligt, efter konstens alla regler. Har ni inte egna äpplen köp den bästa cidern på Systembolaget. Den är torr och smakar stramt av äpple, långt ifrån alla söta, barnsliga look-a-likes som kallas cider och är produkter som bara är framplockade för kidsen.....-eller hur?
1848 Boulard Cidre de Normandie Brut, Frankrike, 47 kr för 750 ml.
Smak: Torr, stram smak av vinteräpplen. Mums!
Betyg: 4
Bilburna Stockholmare och äppelägare kan lasta kärran full med frukt och åka ut till Ekerös eget musteri, Rosenhill, och få dem pressade och därefter upptappade. Bestäm sen själv hur ni ska förvara musten, frysa in eller konservera den. Själv har jag fortfarande must från förra året i källaren och den smakar ännu fantastisk gott och det utan konserveringsmedel. Då har jag fått pastörisera den för att garantera hållbarheten och gör ni på samma sätt är "dagens goda råd",
- Tappa bara upp i garanterat rena kärl!