Laddar annons
Bästa kändisvinerna på Systembolaget 2023
23 Oct, 2023
Uppdaterad:
1 Nov, 2023

Bästa kändisvinerna på Systembolaget 2023

Det kan inte undgått någon att allt fler kändisar valt att ge sig in i vinindustrin. Vissa gör det med sina ansikten medan andra enbart använder sig av sina namn. Vi på Vinbanken har gått igenom kändisvinerna som finns på Systembolaget och kommit fram till vilka som enligt oss är de bästa kändisvinerna. 

Det har gått några decennier sedan det första så kallade kändisvinet lanserades. Sedan dess har vi sett den ena kändisen efter den andra ge sig in i vinindustrin genom att lansera viner på den svenska marknaden. Väldigt många kändisar har misslyckats rejält med sina lanseringar, vilket vi gått igenom tidigare här på Vinbanken. Men det finns ett antal kändisar som sålt så pass bra att de nu har en stabil plats på hyllan. Vi på Vinbanken har gått igenom kändisvinerna och kommit fram till vilka som enligt oss är de bästa kändisvinerna på Systembolaget. 

Här är listan på kändisviner - både nya och gamla

Det finns vissa kändisar som tagit sitt vinintresse så pass långt att de valt att utbilda sig till sommelierer. Bland listan över kändisar som faktiskt kan titulera sig sommelierer hittar vi Jill Johnson och Petter Alexis. Exakt hur involverade varje enskild kändis är i samband med framtagande av produkterna är individuellt från kändis till kändis. Att det finns en stor skepsis mot just kändisviner råder det ingen tvekan om, men om man ska vara helt ärlig så är konsumenterna i dag så pass skarpa och kunniga att kändisarna helt enkelt är tvungna att leverera bra produkter om de vill finnas kvar på hyllan. Exemplen är många på kändisar som inte levererat och som nu fallit i glömska inom den svenska vinindustrin. Med andra ord så blir allt fler kändisar medvetna om att det är innehållet som räknas. 

Vi har utgått ifrån kändisvinerna som finns på hyllan.

Bästa kändisvinerna på Systembolaget 2023