Laddar annons
Bästa röda vinerna i tillfälligt sortiment 6 maj
4 May, 2022
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Bästa röda vinerna i tillfälligt sortiment 6 maj

Lanseringen av röda viner i tillfälligt sortiment den 6 maj är en till antalet liten lansering men det finns trevliga och prisvärda viner till anständigt priser.

En bra Bordeaux från toppårgång till kanonpris hör inte till vardagen men det stämmer in på Château Fourcas-Borie. Därutöver är både Matias Riccitellis Kung Fu Malbec och det moderna Riojavinet Anza värda att testas. Det och mycket annat hittar du bland de bästa röda vinerna i tillfälligt sortiment på Systembolaget 6 maj.

Bästa röda vinerna i tillfälligt sortiment på Systembolaget

[drinklist id="100263"]

Frankrike

Château Fourcas-Borie 2016 (94483), Listrac-Médoc, 249 kr

Ung och fruktig Bordeaux från bra år med plommon, björnbär, choklad, kaffe och fat. Smaken är bärigt ung med cassis, mineraler, bra längd och balans. En välgjord och prisvärd Bordeaux från bra årgång.

Tyskland

Ziereisen Tschuppen Pinot Noir 2018 (90568), Baden, 179kr

Stor och aromatiskt varm pinot med mogen frukt av mörka körsbär, jordgubbar, plommon och fat. Bra balanserad eftersmak med värme, längd och fin syra. Lite bråkigare struktur denna årgång och inte riktigt samma harmoni men fortfarande en bra och spännande pinot från Baden och Ziereisen.

Italien

La Lupa 2020 (94485), San Fereolo, Langhe, 199 kr

Som alltid med San Fereoles viner finner vi en udda lite stallig doft med körsbär, vildhallon, lagerblad och tranbär. I smaken finns granatäpplen, hickoryaromer och fina körsbärssyror. Servera till vegetarisk lasagne.

Olianas Le Anfore Cannonau EKO 2020 (93428), Cannonau di Sardegna, 219 kr

Ungt lite återhållen doft med mogen frukt av blåbär, björnbär, blommor och lagerblad. Smaken är balanserad med violer, vinbär, vinteräpplen, torrt, välgjort och med fina körsbärssyror. Servera till lammracks och ugnsbakade rosmarinkryddade potatisklyftor.

Spanien

Anza 2019 (92779), Rioja, 239 kr

Ung och rik Rioja i modern stil med lättillgänglig, koncentrerad mörkt bärig frukt av björnbär, slånbär, kaffe, violer, lakrits, koncentration och eleganta fat.

Argentina

Kung Fu Malbec 2021 (94369), TINAL/Riccitelli Wines, Mendoza, 189 kr

Ung och tät frukt med björnbär, violer, blåbär och svarta vinbär. Smakrikt med varmt mogen, rik frukt av blommor, vinbär och vingummin. Ett välgjort vin som bjuder kraft och intensitet samtidigt som det är befriande lättillgängligt. En välglaserad grillad porchetta till detta?

Fler nyheter bland de bästa röda vinerna i tillfälligt sortiment på Systembolaget

Laguardia - staden med de fantastiska förutsättningarna

Vin till grillat - så ska du tänka

[drinklist id="100263"]