Laddar annons
16 Nov, 2014
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Béatrice Becher är Årets Svenska Vinprofil

Vinbankens medarbetare Béatrice Becher är Årets Svenska Vinprofil. En utmärkelse instiftad av Munskänkarna. Vinbanken gratulerar och utbrister stolt: Skål för Béatrice!

Utmärkelsen Årets Svenska Vinprofil 2014 delades nyligen ut av Föreningen Munskänkarna på Mässan Mitt Kök. Utmärkelsen delades ut för trettonde gången och erhölls denna gång av Vinbankens medarbetare Béatrice Becher.

Motiveringen lyder: 
"Béatrice Becher har under de senaste åren vuxit fram till en stjärna på den svenska sommelierhimlen. Hennes meritlista sedan hon utexaminerades från Restaurangakademin 2011 talar för sig själv, vinnare av Lilly Bollinger Award 2011, guld i Grand Jour Champagne 2012, vinnare av den svenska deltävlingen i WOSA Sommelier Cup 2013, vinnare av Sommelier SM och Nordiska Mästerskapen 2014. Att hålla en sådan hög nivå i tävlingar parallellt med ett krävande jobb som Sommelier på Sturehof med allt vad det innefattar visar på en imponerande förmåga att fokusera på rätt sak vid rätt tillfälle."

Utmärkelsen är, förutom ett diplom, en illustration av Ulf Jansson. På bilden är Béatrice Becher flankerad av Munskänkarnas ordförande Ylva Sundkvist. Foto: Claes Löfgren

I våras blev alltså Béatrice Becher Svensk mästare i sommelierie och nyligen även Nordisk mästare. Hur blir man så duktig?

– Repetera, repetera och repetera igen ända tills det sitter, säger Béatrice.

Nej, det är klart att några genvägar brukar det sällan finnas. Å andra sidan innebär väl detta goda råd att vi allesammans som är roade av att prova vin måste fortsätta med det i lämplig takt.

Tidigare utnämningar av Årets Svenska Vinprofil

Utmärkelsen Årets Svenska Vinprofil delas ut på mässan Mitt kök och tidigare års mottagare av utmärkelsen har varit: Bengt-Göran Kronstam, Richard Juhlin, Mikael Mölstad, Lars Torstenson, Barbro Guaccero, Håkan Larsson, Michel Jamais, Mischa Billing, Ulf Jansson, Britt Karlsson, Claes Löfgren samt Johan Magnusson.

Här kan du läsa  Béatrice Bechers egen text om arbetet på Sturehof.