Laddar annons
6 Sep, 2011
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Beställa vin över internet fungerar perfekt

En första upptäcksfärd i sortimentet hos internetvinhandelsfirman The Wine Company visade ett antal viner av god kvalitet därtill med priser i fyndgenren. Att som kund få vinet levererat direkt hem är lika strålande som att det spar tid och är service.

Har under året beställt vin direkt över nätet vid ett flertal tillfällen och slutsatsen är entydig, det fungerar perfekt. Här är några tips från The Wine Company, alla med en matrekommendation.

Kreuzberg Silvaner Trocken 2009 (628484), Franken Tyskland, 89 kronor
Torr och fruktig, försiktigt aromatisk och en nästan spritsig friskhet. Lätt smak av gröna örter och päron. Trevlig eftersmak.
Betyg: 4-
Passar till: till mingel och som ett glas vin på egen hand. Till milda, lätt kryddade rätter i vardagsgenren. Kokt fisk, ugnsbakad fisk eller vegetarisk lasagne.

Königschaffhauser Vulkanfelsen Grauburgunder Trocken 2010, Tyskland, 89 kronor
Torr och medelfyllig. Kraftig fruktig av mogna äpplen med mjuka exotiska fruktnoter som persika. Rund, balanserad eftersmak, inslag av nötter.
Betyg: 4
Passar till: kantareller! Soppa, smörgås eller vit fiskrätt med smörsteka kantareller.

Sileni Chardonnay Hawke´s Bay 2009 (293145), Nya Zeeland, 98 kronor
Torr, medelfyllig av gul mogen frukt. Äpplen, päron och persika med en balanserad limefrisk syra. Rund, mogen smak och trevlig längd.
Betyg: 4
Passar till: curryrätter, renskav med kantareller, kyckling eller kalkon. Smakrik fiskrätt, gärna en fisksoppa med majo.

Godaste majonäsen gör du själv: se ett recept här. Eller Per Morbergs recept, här.

Cheval Noir 2008 (599986), Saint-Émilion Frankrike, 179 kronor
Tydlig doft av vanilj och kola. Smaken är medelfyllig, mjuk och bärig. Röda bär, körsbär med inslag av vanilj och kola. Snäll vinsmak med trevlig längd.
Betyg: 3
Omdöme: Cheval Noir är ett trevligt vin. Men saknar den lilla ”edge” av personlighet som jag tycker är nödvändig när prisnivån närmar sig 200 kronor och ursprunget är som ovan.
Passar till: Rådjurssadel
Rådjur har ett finfibrigt och aromatiskt kött som passar bra med ett mjukare vin.

Om The Wine Company
The Wine Company tillhör The Hawesko Group som är den största och mest ansedda vinhandelsgruppen i Europa. Affärsidén är att leverera exklusiva viner från alla världens ledande vinområden, helt legalt, från Hamburg direkt hem till konsumenten. Vinkonsumenten behöver inte bekymra sig att på egen hand betala alkoholskatten, den är redan inkluderad i leveranspriset. The Wine Company etablerades på den svenska marknaden den 1 november 2010.

Internetvinhandelsföretag Vinbanken testat att handla från är följande två: WineFinder som i jämförelse med The Wine Company har ett mer exklusivt sortiment.