Laddar annons
Beställningssortimentet | 3 x pinot noir
27 Sep, 2017
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Beställningssortimentet | 3 x pinot noir

BESTÄLLNINGSSORTIMENTET. Tre viner ur beställningssortimentet och av druvan pinot noir är på förslag denna vecka. Ursprungen är Tyskland, Nya Zeeland respektive Kalifornien, USA.

Vi kallar dem spännande utmanare till ur-modellens pinot'er a la fransk stringens.

Det Tyska vinet förtjänar lite extra uppmärksamhet vad gäller område men också producent. Ahr är en region som rycker fram med stormsteg vad gäller röda, eleganta viner. Julia Bertram är vinmakare i ropet och hon tillhör den nya generationens tyska producenter (det är Julia som är i huvudbilden).

Alla viner på förslag denna vecka passar, exempelvis, till fläskfilet med smörstekt svamp, smålök och brunsås.

Nya Zeeland kan ge svar på tal vad gäller vin som tangerar de svala Europeiska vinernas stil. I Hunters pinot noir 2014 hittar man precis det, svalt syrastringens, men här i kombination med generös bärsmak. Charmig! Och så kalifornienvinet av producenten Black Stallion Estate Winery som fått till riktigt bra balans i sin soliga, mer mustiga och fatsmakande pinot noir.

Vinprovning pinot noir

De tre vinerna på förslag är utmärkta för en "världens" pinot noirprovning. Lägg gärna till ett fransk vin och ett bra tips är: Bourgogne Rouge Cuvée Margot 2014 (5447), Olivier Leflaive, 179 kr

Beställningssortimentet | 3 x pinot noir

1. Hunter's 2014 (83933)
Hunter's Wines, Marlborough Nya Zeeland, 99 kr

Direkt doft av solmogna jordgubbar, kryddor och fat. Medelfyllig, generöst bärig smak av skogshallon, jordgubbar med inslag av röd frukt, frisk syra, mjuka tanniner och fat. Charmig och friskt vin med mjuka tanniner och tydlig druvkaraktär (pinot noir). Vinet har lagts in på Topp 10 | Pinot noir
Betyg: 4

2. Handwerk Spätburgunder 2015 (79862)
Julia Bertram, Ahr Tyskland, 174 kr

Tydlig doft av örter och kryddor. Medelfyllig, fruktig röd smak med inslag av bär, kryddor och fat. Bra stuns och härligt "go" i eftersmaken.
Betyg: 4

3. Los Carneros Pinot Noir II 2014 (75121)
Black Stallion Estate Winery, Kalifornien USA, 199 kr

Mörkt röd färg, doft av fat och bär. Fyllig, mustig smak av solmogen frukt och söta bär, mjuka tanniner, kryddor och örter. Generös och dessutom lätt och soft i eftersmaken.
Betyg: 3+

Huvudbild: Julia Bertram