Laddar annons
Veckans femhundring – på jakt efter druvornas koriander
12 Jan, 2024

Veckans femhundring – på jakt efter druvornas koriander

När det kommer till koriander så brukar man säga att man antingen älskar det eller hatar det. Det finns inget mellanting. Ofta uppfattar jag att det finns en druva som många har lite samma inställning till; nämligen den så otroliga pinot noir. 

Hur kan någon inte tycka om pinot noir? Denna druva är så makalöst bred i sin stil att det egentligen inte ska kunna gå att tycka illa om den. Men det finns förvånansvärt många som hyser agg mot den och som verkligen inte gillar den. Men de som gillar den, de fullkomligt älskar den. Därför är just pinot noir lite som druvornas koriander, och den här veckan när vi ger oss in på Systembolaget med 500 kronor på fickan så är vi ute efter just bra pinot noir-viner. När min kollega Christian Stojkovic i förra veckan beskrev sin egna personliga inställning och resa när det kommer till just pinot noir, så kände jag mig helt enkelt nödgad att få tipsa om några personliga pinot noir-favoriter på hyllan. 

Veckans femhundring – på jakt efter druvornas koriander

Vi ger oss in på Systembolaget med bestämda steg och vi går direkt mot de röda vinerna. De vita och de mousserande ska vi inte ens snegla åt i dag, utan det är fullt fokus på rött. 

Total kostnad denna fredag: 450 kronor