Laddar annons
Calcarole Amarone 2013 - Vinkalender 17 dec.
17 Dec, 2020
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Calcarole Amarone 2013 - Vinkalender 17 dec.

Guerrieri Rizzardi har ett toppvin som heter Calcarole, en vingårdsbetecknade amarone. Calcarole står för kalksten, jordmån i vingården.

Amarone Calcarole 2013. Druvorna är de klassiska för amaronevin exemplevis som corvina och rondinella men i denna amarone Calcarole har vinmakaren även adderat en del barbera. Alkoholhalten är modiga 16 procent men det märks inte!

.Calcarole 2013 (76427), 620 kr

Smaken är torr och fyllig, något utvecklad doft och smak av mörk frukt samt torkad frukt med inslag av pomerans. Balanserade fat, kompakt täthet med välgörande, spänstig syra och lång eftersmak.
Betyg: 5

Motivering
Guerrieri Rizzardis absoluta toppvin är denna vingårdsbetecknade amarone som heter Calcarole. Calcarole står för kalksten.

Amarone Calcarole 2013 passar till
Nyårsmeny, vällagad festmiddag som denna lammrätt i meny från Fredagskocken eller som present till en entusiastisk vinvän.

I kombination till mat rekommenderas nötkött, vilt som rådjursstek och lagrade hårdostar. Själv tycker jag om kombinationen till en fin bit mörk choklad.

Mer om Guerrieri Rizzardi

Företaget har sitt huvudsäte i Bardolino med tillverkning av bardolinovin och den allt mer populära stilen, chiaretto som är distriktets rosévin.

Företaget har odlingar och tillverkning i Soave och i Valpolicella samt en mindre egendom i Adige som heter The Palazzetto Guerrieri of Dolcè.

Vinkalender, i samarbete med annonsörer och Renta-chef cookalong, digital matlagningskurs för dig och dina vänner. Vinerna har Vinbanken valt fritt ur importörers portföljer.