Laddar annons
Crozes Hermitage Domaine de Thalabert 2018 - Vinkalender 16 dec
16 Dec, 2020
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Crozes Hermitage Domaine de Thalabert 2018 - Vinkalender 16 dec

Vingården Domaine de Thalabert i Crozes-Hermitage är den första vinodlingen för det som kom att bli vinhuset Domaine Paul Jaboulet Ainé.

Domaine de Thalabert i Crozes-Hermitage var en av de första vingårdarna som Antoine Jaboulet köpte redan 1834. Just den vingården är den grund för det som är Domaine Paul Jaboulet Ainé idag.

.Crozes Hermitage Domaine de Thalabert 2018 (95325), 279 kr. EKO.

Fyllig. Mörk frukt, blommiga, lätt söta drag med inslag av björnbär, skogshallon, örter, kryddor, lagerblad, kakao och choklad. Ekfat ger smaken än mer struktur. Ung. Komplex och nyanserad.
Betyg: 4

Vinet är lanserat i det tillfälliga sortimentet och finns nu, när detta inlägg skrivs 14/12, i 64 butiker. Det verkar inte heller gå att beställa, 'onlinebeställning är ej möjlig'.
Sedan några år är Domaine Paul Jaboulet certifierad för ekologisk och biodynamisk odling. Domaine de Thalabert har legat ett år på fat, varav 20 procent var nya, vilket ger komplexitet utan att låta faten ta över.

Motivering
Alla vinälskare gillar välgjorda, uttrycksfulla viner! Denna kan ni också gärna spara några år.

Passar till
Förslag och recept på Vinbanken.se, prova renfilé med svampsåseller rensadel med svampragu.

Vinkalender i samarbete med annonsörer och Renta-chef cookalong, digital matlagningskurs för dig och dina vänner. Vinerna har Vinbanken valt fritt ur importörers portföljer.