Cornburgare för vego passar ekovin
Ibland vill man bara att matlagningen ska gå snabbt, men självklart vara lika gott. Då passar det utmärkt att grilla Quorn Burgare. Burgaren kan du ta direkt från frysen. Och den kräver bara några få minuter per sida. Servera i ett ciabatta-bröd för en lyxigare känsla tillsammans med färska grönsaker och en generös klick av hemgjord Rhode Island. Maximal grillkänsla och garanterat gott!
Quorn Burgare i ciabatta med Rhode Island-‐dressing
Portioner: 4
Ingredienser:
1 pkt, 320 g Quorn Burgare
Valfri grillkrydda
4 Ciabatta
1 Rödlök
Sallad
Tomater
Rhode Island-‐dressing:
2 dl gräddfil
1 msk chilisås
½ dl majonnäs
1-‐2 droppar Tabasco
Gör så här:
Krydda och grilla Quorn Burgarna.
Servera i ciabatta och fyll med sallad, tomat, rödlök och Rhode-‐Island dressing.
Vita eko viner:
il Nostro Grecanico 2010 (22803), Italien, 49 kronor.
Betyg: 3+
Ottomarzo Bianco di Custoza 2010 (2350), Italien, 80 kronor
Betyg: 4
Röda ekoviner:
Farnese Sangiovese 2010 (2344), Italien, 59 kronor
Betyg: 3
Gratena 2007 (90367), Italien, 79 kronor
Betyg: 3+, provad 2011-04-24
Alla viner, förutom Gratena, är provade den 10 mars 2011. Lustigt nog visar det sig att alla har ursprung Italien. Om det är en tillfällighet eller en trend och ett faktum får jag återkomma till.