Laddar annons
Dagens Vintips - Chablis 2015, Domaine Thierry Mothe
9 Sep, 2018
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Dagens Vintips - Chablis 2015, Domaine Thierry Mothe

CHABLIS. Vinerna är vita och druvan är chardonnay. Dagens Vintips är ett chablisvin, det är ett festligare förslag, lördagsvin och utmärkt till en finare middag. Chablis 2015 från producent Domaine Thierry Mothe.

Chablis 2015 (5564), Domaine Thierry Mothe, 169 kr

Druva: chardonnay

Smaken är torr, medelfyllig, grönt fruktig med inslag av örter, mineral och citrustoner alla delar av de bästa slagen. Vinet har en bra eftersmak. Toppval!
Betyg: 4

Chablis Thierry Mothe passar till

Till fisk och skaldjur, generellt men också utmärkt till exempelvis gratinerade pilgrimsmusslor med Västerbottensost serverade med lite knapperstekt, rökt renspäck. Serveringstemperatur 10/12 grader.

LÄS MER
Vinbönderna och producenterna i Chablis har inte haft det lätt de senaste åren då vädret ställt till det rejält och resulterat i skördar lång under det normala. Till följd har konsumenter fått se priser "skena", vilket förstärkts av små volymer. Tillfälligtvis är det inte lätt att vara chablis-wine-lover! Chablis årgång 2016.

Dagens Vintips med Vinbanken

Ett nytt vintips med matförslag, varje dag - 365 dagar om året! - #dagensvintips.

Med ambition att sätta de godaste kombinationerna eller att sätta vinet i "rätt" situation och tillfälle. Vinbanken gillar vin och mat i kombination!

Någon gång kan vi komma att göra en avstickare från vin och nämna öl, äppelmust eller annan dryck som vi gillar och vill berätta mer om.

Viner på förslag har vi valt fritt, företrädesvis ur annonsörers portföljer uteslutande bland dem som går att köpa via Systembolaget.