Laddar annons
Dagens Vintips - il Conte Montepulciano d’Abruzzo 2017
14 Sep, 2018
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Dagens Vintips - il Conte Montepulciano d’Abruzzo 2017

FREDAGSMYS. Rött, enklare vin som passar fredagsmys, i soffan eller bara för att hänga med är på förslag i Dagens Vintips. Varsågoda, okomplicerade il Conte från Abruzzo, Italien.

Vinentusiaster satsar hellre på ett schysst lördagsvin, kolla tidigare inlägg eller välj från någon av Vinbankens TOPP 10 - listor.

Dagens Vintips
il Conte Montepulciano d’Abruzzo 2017 (2322), 69 kr

Nordic Sea Winery, Montepulciano d’Abruzzo Italien 
Druvor: Montepulciano
Medelfyllig. Fruktig, Spänstig frukt, röda toner med underliggande frukt- och bärsötma, lätt kryddig och tydligt örtig. Saftigare stil med viss struktur.
Sockerhalt: 6 g/l
Betyg: 3

Passar till
Lika bra till vardagsmat som prat. Laga fläskytterfilé med honung för att möta upp till vinets “söta” smakdrag, honung och oreganostekt fläskytterfile

LÄS MER
Soffhängvin med bra snits, i stället för appassimento
Appassimento-det ultimata soffhängvinet, eller?
Mello-mingel och tilltugg

Dagens Vintips med Vinbanken

Ett nytt vintips med matförslag, varje dag - 365 dagar om året! - #dagensvintips.

Med ambition att sätta de godaste kombinationerna eller att sätta vinet i "rätt" situation och tillfälle. Vinbanken gillar vin och mat i kombination!

Någon gång kan vi komma att göra en avstickare från vin och nämna öl, äppelmust eller annan dryck som vi gillar och vill berätta mer om.

Viner på förslag har vi valt fritt, företrädesvis ur annonsörers portföljer uteslutande bland dem som går att köpa via Systembolaget.