Laddar annons
15 Sep, 2010
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

DRC-viner årgång 2006 lanseras 19 oktober

​Den 19 oktober lanseras Bourgognevinerna från Domaine de la Romanée-Conti av årgång 2006. Samtidigt lanseras också de sista av 2007 års Bordeauxviner. Tillgången på DRC-vinerna är mycket begränsat och beräknas bli starkt efterfrågat.

– Vi är mycket glada över att kunna erbjuda våra kunder dessa eftertraktade viner. DRC-vinerna finns endast i en begränsad omfattning och intresset, såväl i Sverige som internationellt är väldigt stort, säger Ulf Sjödin, ansvarig för kategoricheferna på Systembolaget.

För att försäljningen ska bli så rättvis som möjligt får de kunder som vill köpa ett DRC-vin, göra en beställning kl 10.00 den 19 oktober i sin lokala systembutik. Flaskorna säljs därefter utifrån den tidsordning som beställningarna registreras. Beställningsblankett finns på Systembolagets webbplats för att det ska gå så fort och smidigt som möjligt i butik.

Lanseringen av DRC-vinerna årgång 2006 sker senare än planerat på grund av förseningar i utveckling av nya IT-funktioner.

– I framtiden ska beställning av viner som säljs i små volymer kunna skötas av kunden själv via internet, men i väntan på att denna beställningsfunktion kvalitetssäkrats kommer alltså årets lanseringar att gå till på samma sätt som tidigare år, genom beställning i butik, säger Ulf Sjödin.

Information om alla viner som lanseras den 19 oktober finns på Systembolagets hemsida: