Laddar annons
16 Sep, 2010
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Veckans vin, 4 x rött från Valpolicella

Det är dags för de röda vinerna från norra Italien och från regionen Veneto. Distriktet är Valpolicella vars bästa viner heter Amarone. Det finns  även en del annat att välja på och ofta kommer så en och annan Amarone in med den grupp månadsviner som är mer exklusiva. I september var det till exempel dags för ny årgång av..

Allgrinis Amarone. Här bättre än någonsin tidigare och erfarenhetsmässigt, vet jag att det är rena rama barnarovet att dricka vinet idag. Spara, spara....är tipset för denna butlej.
Amarone della Valpolicella Classico 2006 (94421), Italien, 435 kronor

Dricka nu:
Tommasi Amarone della Valpolicella Classico 2006 (22350), Italien, 269 kronor
Utvecklad och nyanserad med en typisk Amarones alla kännetecken. Körsbärskärnig frukt, inslag av kakako, örter, kryddor, fat. Mums, servera till vilt!

Masi Valpolicella Bonacosta 2009 (6998), Italien, 85 kronor
Vardagsgenren, kärnig frisk och samtidigt mjuk fruktsmak med den enklare Valpolicellans fräschör i kombination med mer kraft än annars brukligt. Trevligt vin!

Campolieti Ripasso (6792), Italien, 87 kronor
Det bästa av två, lite av Amaronens kraft men även vardagsvinets lättsamma fruktighet. Campolieti smakar kryddig, av fat mörk frukt, körsbär, bitter choklad och kaffe. Ett personligt vardagsvin.