Laddar annons
Kastanjewhisky - förbjuden i Skottland, succé i Sverige
10 Jun, 2024
Uppdaterad: 
11 Jun, 2024

Kastanjewhisky - förbjuden i Skottland, succé i Sverige

I Skottland är den förbjuden, i nytänkande Sverige är den succé. Agitator Chestnut Cask är en svensk whisky som har blivit mycket uppskattad, inte minst för sin unika lagring på kastanjefat som utmanar de klassiska whiskytraditionerna.

Sedan 1988 är det enligt "The Scotch Whisky Regulations" förbjudet att lagra skotsk whisky på annat än ekfat. Detta gör Agitator Chestnut Cask extra speciell, då den utmanar de klassiska traditionerna och visar att det finns andra sätt att skapa fantastisk whisky. Producenten Agitator Whiskymakare, baserade i Arboga, har tagit tillfället i akt att experimentera med kastanjefat och resultatet har blivit en pionjärprodukt på världsscenen.

När en whisky är lagrad på kastanjefat får den en mer distinkt karaktär. Kastanjefaten bidrar även med mer tanniner och strävhet, vilket ger whiskyn en djupare färg och en lång, elegant och unik smakprofil.

En utmärkt samtalsstartare till sommarens festligheter

Den komplexa smaken gör den idealisk att avnjutas tillsammans med smakrika ostar eller choklad från dessertbordet. Det nalkas ju snart även midsommar, en högtid som är perfekt för en kladdkaka med jordgubbar och grädde där Agitator Chestnut Cask skulle passa perfekt som avec.

Agitator Chestnut Cask är ett perfekt tillskott till festligheterna. Med sin förbjudna lagringsteknik i Skottland och innovativa smakprofil är den en intressant samtalsstartare.

En whisky för framtiden

Agitator Chestnut Cask är inte bara en whisky för idag, utan en banbrytare för framtiden. Sedan lanseringen har den sålt slut i rekordfart vid flera tillfällen och nu ingår den i Agitators ordinarie sortiment. Den uppdaterade versionen har en något sötare och mindre rökig ton, vilket har gjort den ännu mer uppskattad av whiskyälskare.

Om du letar efter något speciellt att njuta av under midsommarhelgen, eller bara vill utforska nya och spännande smaker för framtiden, är Agitator Chestnut Cask ett spännande val. Denna svenska innovation, som trotsar de traditionella reglerna, erbjuder en rik och rund smakupplevelse som är svår att motstå. Hitta den på ditt närmaste Systembolag och upptäck varför denna förbjudna kastanjewhisky är här för att stanna.

Den här artikeln är en annons från Agitator Whiskymakare AB.