Laddar annons
Lillördag, vin ur beställningssortimentet
7 Jun, 2017
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Lillördag, vin ur beställningssortimentet

RÖDA VINER. Tre röda viner, olika karaktär och från vitt skilda ursprung, är på förslag i dag. En kärnig touch och smak av örter har de gemensamt. Båda goda inslag som gör sig bra i kombination till mat och gärna till fläskkött.

Smaksätt ditt kött med örtiga kryddor för tydligare fokus på det som förenar dessa viner med maten. Tänk i samma bana om du lagar vegetariskt, det är örtkryddorna (tillsammans med tillagning som rek görs "smakrik") som är bro-byggare till lyckade kombinationer.

Röda viner

Petit Albet 2015 (71942)

Albet i Noya, Katalonien Spanien, 85 kr
Rött, rödfruktigt bärigt vin. Stram, örtsmakande och rödfruktigt vin med kärnig touch och inbjudande sötma av mogna bär. Trevligt, personligt  och användbart vardagsvin.
Betyg: 4

Brigaldara Ripasso Superiore 2015 (79097)

Brigaldara, Venetien Italien, 139 kr
Rött, frisk och kärnigt italienskt vin. Doften är förvånansvärt sluten men öppnar upp i takt med att du "svingar" glaset (syresätt vinet). Smaken är medelfyllig, frisk, stram och kärnig. Frukten är röd, inslagen örtiga med genomgående helhetsintryck av mogen frukt.
Betyg: 3+

Domaine les Bruyères Coeur de Terroirs 2013 (75175)

Domaine Labruyére, Beaujolais Cru Frankrike, 169 kr
Rött modernt välgjort vin med härlig ursprungskaraktär och snits utöver den vanliga. Bärig (igenkännande Beaujolais doft), stram, kärnig, frisk och örtig smak av röda bär och frukt, bra fruktsyra, härlig nyansering och lång eftersmak. Toppvin från ursprung!
Betyg: 4+