Laddar annons
5 Jul, 2010
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Mat uppåt väggarna

Härligt glad blir jag när jag ser tapeter med mönster och motiv likt inget annat jag tidigare sett. Lägg till att de passar mitt intresse, mat och vin i kombination och allt det som kretsar runtom. Ulrika Majstrovic Hansén är designern som jobbar med minst sagt annorlunda motiv för tapeter. I Ulrikas värld fylls köksväggarna av vackra brödlimpor, spröda kakor, nostalgiska smörgåsar och lekfulla lunchcollage.

Ulrika Majstrovic Hansén driver nystartade designstudion Ginger i Stockholm och gör tapeter som ingen tidigare sett. Hennes särart ligger i de oväntade motivvalen och hennes sätt att blanda tredimensionell fototeknik med grafisk form.

På tapeterna finns allt från spröda små kakor och vackra äggkoppar till grälla lunchrätter och bombastiska brödlimpor. Enligt Ulrika har suget efter annorlunda tapeter ökat och på inrednings-mässan Ambiente tidigare i år fick hon stor uppmärksamhet för bl a tapetkollektionen À la carte:

-Att jobba med tydliga matmotiv på tapeter kändes i början lite tabu, vilket var anledningen till att jag ville pröva, och blev otroligt glad när jag fick sådan positiv respons. Jag älskar själv att laga mat men tycker faktiskt ännu mer om att dekorera med mat. När jag startade designstudion Ginger Design studio ville jag ta steget fullt ut och använda mat som ren konst via tapeter, säger Ulrika Majstrovic Hansén.

Ulrika tycker mat är vackert men också något som förenar människor. Som en kul grej skickar hon alltid med recept till sina kunder på utvalda rätter som finns på tapeterna.

-Tänk själv vad trevligt att sitta där på middagen och peka på väggen och säga, den där vackra rätten har jag gjort i dag, säger Ulrika och skrattar. Heminredning måste få vara lite roligt också.

Utöver À la carte är Ginger design studio även aktuell med tapetkollektionen Velvet med böljande moln och tredimensionella porslinsdjur som huvudmotiv. Det som förenar de båda kollektionerna är en varm och tidlös atmosfär och viljan att se på inredning och konst på ett nytt sätt.

Läs mer på hemsidan för Gingerdesignstudion

Om Ginger Design studio
Ginger Design studio är en nystartad designstudio som drivs av Ulrika Majstrovic Hansén, formgivare och fotograf. Ginger är specialiserat på att designa digitaltryckta tapeter med annorlunda motiv och med hög konstnärlig kvalité där tredimensionell fotografisk teknik blandas med grafisk form.