Ostron med het tomatsås och rosa bubbel
Ostron är aldrig fel! Har du inte provat, gör det och serverade till ett vin med bubblor. Smakerna lyfter varandra flera gånger om. Ny frisk och spänstig årgång har ....
Rotari Rosé 2006 (7701), Italien, 99 kronor
Smak av röda bär, äpple och frisk syra, lätt inslag bröd. Trevlig, bra längd.
Betyg: 4+
Provad: 2010-05-20
Så här gör du:
Flå tomaterna genom att doppa dem några sekunder i kokande vatten tills skalet lossnar, kyl tomaterna snabbt i ett kallt vattenbad. Skala, kärna ur och skär tomaterna i mindre tärningar. Dela och kärna ur chilifrukten i lite olivolja utan att ta färg. Tillsätt övriga ingredienser och låt dem koka samman under några minuter. Låt tomatsåsen svalna. Öppna ostronen och smaksätt tomatsåsen med ostronspadet. Toppa varje ostron med lite tomatsås och arrangera dem på fyra tallrikar. Garnera därefter med friterad chilipeppar.
Ingredienser:
12 st ostron
4 st mogna tomater
1 st röd chilipeppar
2 st finhackade schalottenlökar
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk rödvinsvinäger
2 tsk socker
Se hela receptet här, från vin-importören Enjoy.
Inte intresserad av bubbelvin, välj ett stilla rosévin. Aldrig tidigare har det funnits så många, så bra roséviner att välja bland. Kolla listan här, på Vinbanken. Sök på rosé.