Laddar annons
Röda viner | Tips ur beställningssortimentet
26 Jul, 2017
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Röda viner | Tips ur beställningssortimentet

RÖDA VINTIPS. Vardag och triss i festvin står som rubrik för veckans vintips ur beställningssortimentet. Festligast är kanske sicilianska vinet  Mandrarossa Timperosso av druvan petit verdot.

För alla er som vill upptäcka nya viner och stilar är BS (beställningssortimentet) en plats av nästintill outsinlig källa vin. Av varierande kvalitet ska sägas!

Veckans vintips ur BS

Hacienda López de Haro Crianza 2013 (75696), Bodega Classica, Rioja Spanien, 89 kr

Modern, medel/fyllig och generöst fruktig av plommon, fat och örtkryddor. Fin längd. Generös och smakrik. En bra, basrioja för husbehovsbruk är alltid bra att ha!
Betyg: 4 av 5

Mandrarossa Timperosso Petit Verdot 2014 (71441), Cantine Settesoli, Sicilien Italien, 249 kr

Färgen är mörk, blåröd. Smaken fyllig, blåfruktig och kärnig, stram av örter och viol med inslag av fat. Eftersmaken är tydlig, ungt vin. Absolut ett vin att spara för stora släktkalas och fester. Häftig flaska. Läs mer i Karins artikel nedan, plus om bilden ovan som är från vineriet.
Betyg: 4 av 5

https://vinbanken.se/2017/05/17/settesoli-vin-och-mat-fran-siciliens-storsta-kooperativ/

Martin Berdugo MB 2011 (73520), M Berdugo, Ribera del Duero Spanien, 299 kr

färgen är tät, blåviolett. Smaken fyllig, komplex av mogen mörk frukt, plommon, tydligt kärnig och stram med inslag av bärsöta toner, kryddor, viol och fat. Tät, stram och ung. Lagringsvin, eller att dubbeldekantera och servera till grillad älgfilet med grillade potatishalvor:
Betyg: 4+ av 5