Laddar annons
24 Jul, 2017

Vin till tonfisk finns inte - Vinbanken vägrar tipsa

TONFISK. Den musicerande tonfisken är alltmer sällsynt. Det är faktiskt så illa att den blåfenade tonfisken är rödlistad av IUCN, International Union for Conservation of Nature and Natural Resources. Blåfenad tonfisk är starkt hotad. Därför finns inte nya tips på vin till tonfisk här på Vinbanken.

Vintips från Vinbanken

Att vara eller inte vara. Att ge och förmedla vintips är en av Vinbankens "reason to be". Trogna läsare vet väl att vi gillar vin och mat i kombination som för oss är själva grejen, att uppskatta och njuta av smak och att försöka nå den magiska formeln 1+1=3.

Utan mat faller därför många viner platt och smakintresset tappar något av sin stjärnglans. Förra året, ungefär samma tid som nu, skrev jag ett mat och vintips på sajten som fick Naturvänner att reagera. Med all rätt. Det som hände var att jag använt mig av tonfisk men påpekade att, välj gärna en annan sort. Konstaterar lite skämmigt att detta, "ta-bort-mitt ansvar-sätt",  inte håller. Jag kan varken av personliga skäl eller som företagare ducka för frågor som blir allt mer angelägna. De som handlar om miljö, djurliv, eller jordens begränsade resurser.

Därför kommer jag framöver och i kraft av chefredaktör undvika arter som är rödlistade. Redan publicerade texter får vara kvar, de skrevs med insikt vi hade vid tillfället, och även om vi tar bort artiklar från sajten har de ett fortsatt liv i cyberrymden (hjälper föga således och därför bättre att vara rak).

Vill också på att passa på att bjuda in er läsare i Vinbankens engagemang, ser ni att vi missat i denna ambition att värna de eller det sällsynta, hör av er direkt!

Det är flera månader innan årets Julhelg men nu är tid att lyfta frågan om ålen. Behöver vi verkligen äta den, ärligt?