FRUKTIG ÖL TILL SPICY CHICKEN WINGS. De två mästarna, Mariestads bryggmästare Richard Bengtsson och kockarnas kock, Björn Frantzén sammanstrålar i ett smakmöte.
Richard Bengtsson har inspirerats att brygga ett fruktigt öl efter sitt besök till Hongkong och miljonstadens myller av exotiska smaker och dofter. Björn Frantzén matchar ölets smak med nykomponerade rätten, Spicy chicken wings, smält smör & stiltonost. Spännande!
Recept | Spicy chicken wings, med smält smör & stiltonost | 10 portioner
Kycklingvingar
2 kg kycklingvingar
0,5 dl hot sauce el liknandeGarnityr
50 g krusbladig persilja, plockad och friterad
100 g stiltonost, smulad
50 g smält smör, varmt
Gör så här
Kycklingvingar
Klipp vingarna i 2 delar, salta och peppra. Rosta kycklingvingarna i ugnen på 200 grader i 45 minuter. Kyl sedan ned vingarna. Vid servering så friteras vingarna på 175 grader i 2-3 minuter eller så de blir frasiga. Glacera med såsen och servera direkt.
Garnityr
Plocka persiljan i små knippor. Fritera persiljan.
Avslutning
Lägg osten på de varma vingarna och värm i någon minut till så att osten smälter litet grand. Toppa med varmt smält smör och den friterade persiljan.
Recept: Björn Frantzen
Receptet har tagits fram till bryggmästare Bengtsson fruktiga öl, som fått inspiration av mötet mellan den förra brittiska kolonin Hong Kong och Asiens doftande kryddor.
Vill du följa Den stora Smakresan på FB är adressen, .facebook.com/denstorasmakresan
Läs mer om den stora smakresans fruktiga lager här på Vinbanken.