Laddar annons
Take away - nytt koncept i krogtäta Gamla stan
28 Mar, 2020
Uppdaterad:
6 Sep, 2023

Take away - nytt koncept i krogtäta Gamla stan

TAKE AWAY. Stockholms mest krogtäta stadsdel, Gamla stan ekar öde lördagen 28 mars. Take away från finrestaurangen konkurrerar på lika villkor med pizzerian.

Take away Gamla stan. Allt är ändrat, vi har verkligen inga gäster och för oss är det en katastrof säger den vänlige kyparen på Mårten Trotzig när vi tar emot matlådorna vi beställt. För bara två veckor sedan var det fullt i restaurangen och vi tog emot bokningar på väntelista.

En snabb promenad runt stan bekräftar bilden. Många restauranger har till och med stängt. Tvärs över torget, på ett populärt kafées uteservering sitter två gäster i ivrigt samtal. En av dem kändis. Synen ger ett lika sorgligt som ensamt intryck ändå.

Hur trist situationen än är finns ljusglimtar. Helt plötsligen väljer många gäster att stödja restaurangerna i deras generösa materbjudanden. Vad sägs om att äta en meny hemma, signerad Djuret eller Mårten Trotzig. Både vad gäller take away men också hotellerbjudanden. Äter man i stället den senare på plats, i restaurangen, är man välkommen att bo en natt på hotellet för 500 kr, inklusive frukost. Det är verkligen guldkant över den vanliga.

Hur fungerar det: kolla öppettider, beställ och hämta. En take away-låda går att värma i mikron, i någon minut om det skulle vara så att man har en bit hem.

Vi har fantastiskt många bra restauranger i Sverige. Det är en enkel gest att boka hämtmat - och mycket uppskattat!