Laddar annons
Tillfällig whisky med stjärnglans och en nyanserad tequila
17 Apr, 2022
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Tillfällig whisky med stjärnglans och en nyanserad tequila

Bättre whisky än så här är svår att uppbringa. Den andra systembolagsnyheten i början av april är en nyanserad tequila.

Whisky med stjärnglans. Nya grepp med lagring på Madeirafat i kombination med obruten tradition och tid gör att det slår gnistor om smaken på den nya, tillfälliga whiskyn på Systembolaget. Här har den 7 år långa lagringen gjort underverk. Cooper's Choice Madeira Cask Finish 2014 är utan tvekan en spännande och extraordinär nyhet på Systembolaget.

De tillfälliga destillaten som recenseras här är lanserade 8 april.

Tillfällig nyhet på Systembolaget - TEQUILA

1800 Añejo (11525)

Proximo Spirits, Jalisco Mexiko, 449 kr för 700 ml
Söt, fyllig, nyanserad, karamellton, inslag av örter och tydligt sötparfymerad, bergamott, vanilj med tobakston. Balanserade fat, touch av cederträ.
Omdöme: Stark och tydlig med en tydlig sötma i framkant.
Betyg: 3+

Tequila som har beteckningen añejo är lagrad på ekfat minst ett år. Just den här tequilan har lagrats på både amerikanska och franska ekfat.

Tillfällig nyhet på Systembolaget - WHISKY

Cooper's Choice Madeira Cask Finish 2014 (41159)

The Vintage Malt Whisky Co Cooper´s Choice, Campbeltown Storbritannien, 779 kr för 700 ml
Fruktig av mogna äpplen, inslag av russin, fikon och persika. Smak av kaffe, kakao och lätt kryddiga chokladnoter. Komplex, utmärkt balans, lång eftersmak.
Omdöme: Den lilla, lilla sötman som kommer av Madeirafaten är som pricken över i när kombinerad med rökiga whiskyfat. Ett destillat som whisky blir knappt bättre än så här.
Betyg: 5-

Den här whiskyn har lagrats i sju år. Först på amerikanske ekfat och sedan på madeirafat. Resultat, en whisky med stjärnglans!

Cooper’s Choice buteljerar exklusiv och intressant whisky från hela Skottland. Bakom företaget The Vintage Malt Whisky Co står Brian Crook som arbetat på många destillerier på Islay. Idag är det hans son Andrew om driver företaget.

HÄR KAN DU LÄSA OM FLER NYHETER PÅ SYSTEMBOLAGET 
ELLER MER OM SPRIT, PÅ VINBANKEN