Laddar annons
Upptäck elegansen hos Camera Rosso:  Italiensk Sangiovese i perfekt harmoni
12 Sep, 2023
Uppdaterad: 
26 Sep, 2023

Upptäck elegansen hos Camera Rosso: Italiensk Sangiovese i perfekt harmoni

Italienska viner har en unik förmåga att fånga essensen av det ljuva livet. De bjuder in till uppsluppen gemenskap och skapar minnen kring god mat och fantastiskt vin. Ett sådant vin som bidrar till denna magiska harmoni är Camera Rosso, en hyllning till den italienska vinkulturen.

Med huvudrollen på druvan Sangiovese, hämtar detta röda vin sin kraft från de soliga sluttningarna i Rubicone, Italien. Här har familjen Sgarzi odlat vin i generationer, och deras passion för traditionell vinifikation och hållbart jordbruk genomsyrar varje flaska av Camera Rosso.

Precis som en minimalistisk och elegant design kan göra underverk, levererar Camera Rosso en okomplicerad stil där smaken och frukten står i centrum. Varje enskild nyans i vinet ger ett intryck av tillgänglighet och elegans. För endast 89 kr på Systembolaget får du en upplevelse i absolut toppklass! I glaset möts vi av en aromatisk kraft med fyllig frukt, där inslag av mörka plommon, mogna moreller och färsk salvia dansar i harmoni. En diskret antydan av mörk choklad fördjupar upplevelsen. Det här är ett sällskapligt vin med stor personlighet som erbjuder mycket "bang for the buck". Det fungerar lika bra till en värmande pasta bolognese som till en kväll med vinglada vänner.

Funkar till det mesta i det italienska köket
― Bengt Göran Kronstam från Vinbörsen
Härligt rött vin med markerat fruktig karaktär
― Johan Franco Cereceda, Chefredaktör för Vinliv

Camera Rosso är inte bara ett vin, det är en resa genom Italiens smakfulla landskap och en hyllning till vinets konst. Hälsa hösten välkommen med Camera Rosso - upptäck passionen, smaken och elegansen från Italiens hjärta till ditt glas.

Recension av vinet:

camera rosso

Camera Rosso, 2022 (71630) 89 kr 

Ett solkysst vin med en rejäl doft av Italien. Här får du ett ungt och intensivt vin där den lagom mogna frukten kommer fram på ett snyggt sätt. I doften kommer du känna av de mörka körsbären, björnbär, skogshallon och mörka plommon. Här kommer även den där sangiovetypiska kryddigheten och örtigheten fram på ett snyggt sätt, som gör att det här vinet passar utmärkt till många italienska rätter. Snyggt gjort och definitivt värt en bit över 89 kronor!