Laddar annons
9 Apr, 2009

Veckans dryckestips v. 16. Orangina i comeback+rött vin

Så jag har längtat och hur glad var inte nyheten att Orangina återigen går att få tag på i Sverige. Den lätt kolsyrade drycken av citrusfruktjuice är frisk, fräsch och upplyftande "o" söt utan att för den skull tippa över kanten och smaka syrligt sur. För vinnördar är ett festligt rött vin som passar lammstek veckans tips.

Orangina, finns i 25 cl rund glasflaska, 50 och 140 cl petbutelj. I butik från vecka 14.
Betyg: 5

Om Orangina
Drycken introducerades redan på 30-talet och har under åren behållit orginalreceptet som innehåller färska citrusjuicer. Den karakteristiskt rundade flaskan har tack vare konstnären Bernard Villemots planscher fått spridning vida utanför caféer, där den först lanserades. Idag är Orangina en uppskattad dryck i stora delar av världen och säljs i mer än 60 länder. Idag finns Orangina också i light-version, har inte provat den varför jag inte kan säga något om den.

Rött vin med festkänsla, till lammstek.
96692 Kanonkop Paul Sauer 2005, Simonsberg-Stellenbosch - Sydafrika, 239 kr
Medelfyllig till fyllig. Balanserad, smak av mörk frukt. Lätt drag av mynta, smak av tobak, läder och fat. Örter. Komplex, bra eftersmak. Kvalitetsvin. Perfekt idag och ett bevis för att röda S-A viner inte behöver vara "rökt".
Betyg: 4+

Rött vin i budgetklassen, till lammstek.
2723 Rocca Guicciarda Riserva 2006, Chianti Classico- Italien, 79 kr
Medelfyllig. Kärnig, körsbär, läder, röd fruktsmak. Trevlig längd. Bättre vin. Personlig, välgjord och bra eftersmak. Passar måltid.
Betyg: 4