Laddar annons
9 Apr, 2009
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Spännande länk-tips från Australien, fokus på mat och recept

Det australiensiska köket har sina rötter i den brittiska kulturen. Lyckligtvis och för den som tänker på Storbritanniens gastronomiska höjdare som vita böner i tomatsås med rostat bröd eller en dubbeldäckare i form av vit sandwich med pålägg alternativt shepherds pie är de långt ifrån de enda rätter som är populära i Australien idag. Influenserna från Asien, Europa och Sydamerika är påtagliga och om man syftar till att beskriva ett kök som cross-over är det australiensiska det enda alternativet. Det måsta ha varit i Australien som den idag över världen populära matlagningsfilosofin föddes. Kryddan kan vara kuriosa om kända bushrangers som The Notorious Ned Kelly and Gang, Captain Thunderbolt, Mad Dog Morgan med flera.

Med tanke på kökets bredd och djup av olika stilar, råvaror och kryddor följer dryckerna till maten samma spår. Lägg till ett klimat och ett oftast fantastiskt väder som inbjuder till svalkande dryck. Att njuta av en Penfolds Grange eller något likvärdigt maffigt, rött smakrikt vin passar säkert mycket bättre vid festliga tillfällen eller om man lever i närheten av Blue Montains eller i svala Tasmanien.

Kända kökschefer lagar lamm, variationerna är oändliga Australia Lamb

Bra översiktssida, leder även till andra länders traditioner, högtider och kök
Gå hit

Fantastiska recept för hela året och en genomgående måltid, vad sägs om att laga australiensiska nationaldesserten Pavlova?
www.taste.com.au