Laddar annons
Veckans femhundring – Europa runt på fem minuter
1 Dec, 2023

Veckans femhundring – Europa runt på fem minuter

Ibland är man lite småstressad när man kliver in på Systembolaget. Man vill bara ta något snabbt och sen gå mot kassan. Den här veckan har vi just ett lite småstressigt tema för dig som har lite bråttom.

Veckans femhundring är artikelserien där vi kliver in på vårt lokala Systembolag med 500 kronor på fickan för att handla vin. Vi väljer ut viner som finns i de allra flesta butikerna och vi gör det med vetskapen att vi inte kan handla för mer än 500 kronor totalt. I Veckans femhundring den här veckan så väljer vi att besöka tre länder i Europa på fem minuter. Eller njae, vi väljer tre europeiska viner. Det är två röda och ett vitt från olika håll och kanter på vår kontinent. 

Veckans femhundring – Europa runt på fem minuter

Vi plockar upp den svarta korgen och beger oss med raska steg mot den franska vitvinshyllan. Vi är lite småstressade, det har varit en lång vecka på jobbet och vi vill hitta tre viner relativt snabbt. Vi fastnar direkt för en etikett som vi känner igen. 

När vi lämnar de franska vita vinerna så går vi med snabba steg mot de spanska röda. Ska vi ta något som vi alltid tar eller ska vi våga ta något nytt? Och då väljer vi den där flaskan som ser ut som att något klottrat på den. 

Vi vill inte släppa de röda vinerna än så vi går mot ett land som vi kanske främst förknippar med vita viner, nämligen Österrike. Där hittar vi en trygg punkt på hyllan i form av en flaska som vi verkligen känner igen.

Total kostnad denna fredag: 493 kronor