Laddar annons
Brewdog lanseras sin första lager någonsin i Sverige
30 Nov, 2023

Brewdog lanseras sin första lager någonsin i Sverige

Vi i Sverige har en enorm förkärlek till lageröl. År efter år säljs det miljontals liter lageröl på Systembolaget. Men enligt det välkända skotska bryggeriet Brewdog har hantverket kring lager i mångt och mycket försvunnit. Därför hoppas de lyfta hantverkslagern till nya höjder genom sin nya lansering på den svenska marknaden av sin nya öl Lost Lager som. 

Brewdog har gjort sig ett namn världen över för att ofta ligga i framkant när det kommer till öltillverkning och framförallt för att producera så kallad hantverksöl. I Sverige har det skotska bryggeriet till exempel gjort stor succé med sin Punk IPA, och i dag har man bryggerier på flera kontinenter för att kunna tillgodose den stora efterfrågan på deras många olika öl. När det kommer till världens mest populära ölsort, lager, så har de istället valt att satsa på andra ölsorter – fram tills nu. Brewdog har nämligen gått ut med att de vill lyfta hantverkslagern på den svenska marknaden. Och de gör det genom att 1 december lansera sin öl Lost Lager i det fasta sortimentet på Systembolaget. 

– Lager är inte bara öl; det är en långvarig tradition och konstform som har utvecklats under århundraden. Med Lost Lager återgår vi till lagerölets kärna och återerövrar det territorium som under allt för lång tid varit förlorat till fördel för massproduktion, säger James Watt, medgrundare och vd för Brewdog, i ett pressmeddelande. 

Första lagern på Systembolaget

Enligt bryggeriet själva har efterfrågan på en lageröl från deras sida varit stor från den svenska marknaden, och därför väljer de nu att lansera sin första lager någonsin på Systembolaget. De beskriver det själva som att de tar mark i en värld som under lång tid dominerats av massproducerade storbryggeriet. 

Själva ölen kommer kosta 16:90 kronor plus pant, kommer ha en styrka på 4,5 procent och kommer komma i en 440 milliliters burk. I pressmeddelandet skriver Brewdog att de i och med lanseringen av sin Lost Lager tar tillbaka det som en gång var kärnan i lagerölets värld, nämligen hantverket. 

” Lost Lager hyllar det gamla hantverket och tar med det in i framtiden. Lager som den en gång var, som den borde vara och som den kommer vara. Lagern är tillbaka.”

För att fira den unika lanseringen 1 december kommer det skotska bryggeriet dessutom anordna en tävling där man kan vinna en guldpläterad version av Brewdogs första Lost Lager-burk som släppts i Sverige.