Glöggen står om inte som spön i backen såsom puttrande brygd i var mans hus. 2008 var det år när vi inte längre kan smutta på glögg rakt upp och ner, vi måste nu också välja vilken smak den ska ha.
Dessutom duger den inte längre att servera med russin och mandlar utan det ska helst vara något riktigt raffinerat som kycklingmousse mumsbitar eller enklare, en pepparkaka med grönmögelost. Kan inte något bara vara enkelt längre kan man fundera medan man smider planer om jul- och glöggbojkott och reträtt till en hederlig flaska renat vari macererat en socker och ört-kryddblandning som sedan värms och smakar som den bästa glögg av alla. För alla anti-glögg-smaklökar som mig själv passar piggt, smakrikt bubbelvin i väntan på den äkta champagnen som i mitt hus serveras på julafton.
7359 Jacob´s Creek Chardonnay Pinot Noir, Australien, 89 kr
Fruktig, stor smak med härlig mousse och skön mersmak.
Betyg: 4+