Laddar annons
Veramonte Syrah - dagens vintips 30 dec.
30 Dec, 2020

Veramonte Syrah - dagens vintips 30 dec.

Veramonte Syrah - ursprunget för det här röda vinet är Casablanca, Región de Valparaíso som ligger cirka 7 mil väster om huvudstaden Santiago. I väster gränsar Casablanca till Stilla Havet.

Vin: Veramonte Syrah 2018 (2289), 149 kr

Rött vin med fyllig, nyanserad mörk fruktsmak, en kanderad touch av apelsin, smak av björnbär, choklad, örter och kryddor (som peppar) samt fat. Varm eftersmak.
Betyg: 4

MOTIVERING
Tips för nästa år: håll koll på vinerna från Chile. Stora framsteg görs och gjorda kvalitetsförbättringar kommer visa upp viner av ännu bättre kaliber.

PASSAR TILL
Nötkött eller lamm men även smakrika bönrätter. Förslag på festlig nyårsmiddag, tournedos med svartrötter, rödvinssmör och rösti.

Mer om Casablanca

Druvorna kommer uteslutande från Veramontes egna vingårdar i Casablanca. Casablanca Valley är ett av de nyaste vinområdena i Chile, och de första vingårdarna anlades här först på 1980-talet.

Casablanca Valley ligger söder om hamnstaden Valparaiso och regionen utmärks av närheten till det kalla havet (Stilla Havet). De svala havsvindarna och kyliga dimman från havet ger ett svalt odlingsklimat, trots att Casablanca ligger på 33 grader sydlig bredd, motsvarande Nordafrika på norra halvklotet.

De mest odlade druvsorterna i Casablanca har därför blivit sådana som trivs i ett svalare klimat, som till exempel sauvignon blanc och pinot noir. På senare tid har man dock insett potentialen även för mer värmeälskande druvsorter, som här ger viner i en elegantare stil. Ett exempel på det är just denna svalklimats-syrah

Vinbanken - för annonsörer i samarbete med Rentachef cookalong, matlagning på distans, för dig och dina vänner.