Laddar annons
Vin på halvflaska – topplista 2024
11 Jan, 2024
Uppdaterad: 
12 Jan, 2024

Vin på halvflaska – topplista 2024

Ibland är det inte alltid läge att öppna en hel flaska vin. Därför är det extra skönt att Systembolaget har ett gediget utbud av vin på halvflaska. Här delar vi med oss av våra bästa tips på viner som finns på halvflaska i det fasta sortimentet på Systembolaget. 

Ibland är man bara sugen på ett eller två glas vin, och då är det alldeles utmärkt att enbart öppna en halv flaska vin. På Systembolaget i dag finns det ett gediget utbud av vin på halvflaska. Vi har gått igenom utbudet och kommit fram till våra favoriter när det kommer till rött, vitt, mousserande och rosé på halvflaska. Ha i åtanke att det på Systembolagets hemsida kanske inte alltid står korrekt årgång, och att årgångsbyte i vissa fall redan skett i samband med artikelns publicering.

Det senaste decenniet har utbudet av vin på halvflaska bara blivit större och större på Systembolaget. I dag kan man till exempel få tag på över 50 röda viner i det fasta sortimentet som kommer i halvflaska. Det är med andra ord ett gediget och seriöst utbud för dig som är intresserad av bra viner som finns i halvflaska i butikerna. Här nedan kan du hitta våra bästa tips på viners som finns på halvflaska. 

Vin på halvflaska – topplista 2024

Rött vin på halvflaska 

Vitt vin på halvflaska 

Utbudet av vitt vin på halvflaska består i dag av strax över 30 viner i det fasta sortimentet på Systembolaget. Här nedan kan du hitta våra favoriter bland dessa viner. Notera att vi här inte gått igenom de söta vinerna som ofta kommer i halvflaska, utan här är det enbart fokus på de torra och halvtorra vinerna. 

Mousserande vin på halvflaska 

När det kommer till bubbel och champagne så är utbudet inte lika stort som det är för vita och röda viner på halvflaska, men det finns ändå en hel del att välja på. Ni kan här läsa Christian Stojkovics artikel om bästa champagnen 2023 där han även går igenom halvflaskor. 

Rosévin på halvflaska

När det kommer till kategorin rosé så är inte utbudet så värst stort när vi är ute efter bra viner på halvflaska. Vi har ändå hittat två bra köp av rosé på halvflaska i det fasta sortimentet.