Laddar annons
VINKALENDER 2 dec. med dagens vintips - Campillo Crianza
2 Dec, 2020

VINKALENDER 2 dec. med dagens vintips - Campillo Crianza

Dagens vintips med Vinbankens Vinkalender 2 dec. och Campillo Crianza, rött vin från Rioja.

Campillo Crianza är ett rött Riojavin i beställningssortimentet, som vi gärna rekommenderar. Utmärkt vin att ha några flaskor av hemma för alla oväntade tillfällen, till mat eller som ett glas vin.

VIN. Campillo Crianza 2016 (75578)

Bodegas Campillo, Rioja Spanien, 135 kr

Medel/fyllig, röd och blå fruktig smak med mustig rondör, en kärnig ton, inslag av mörka soliga bär, örter och en lätt violpuff. Lägg till en touch av fat och vanilj. Fin längd. Utmärkt som ett bättre rött husvin, passar allt från pizza till en bättre vintergryta.
Betyg: 4

Tänk på – beställningsvin, räkna med en veckas leveranstid.

Fler förslag – Topp 10 Riojaviner
Röda Riojaviner att bevaka samt trotjänare

Vin och mat: fläskkotletter med chiliaioli och sötpotatis eller till pizza, här är en samlingsartikel med många receptförslag.
Vinkalender i samarbete med annonsörer och Renta-chef cookalong, digital matlagningskurs för dig och dina vänner. Vinerna har Vinbanken valt fritt ur importörers portföljer.

Mer om Bodegas Campillo

Bodegan tillhör Grupo Faustino, som är ett familjeföretag. Vinproduktionen har varit igång sedan 1861 och i dag är gruppen ledande (i Spanien) när det kommer till att tillverka och exportera spanska premiumviner. Sex egendomar hör till Faustino gruppen. Förutom Campillo är övriga, Bodega Faustino, Bodega Marqués de Vitoria som också ligger i Rioja. Portia ligger i Ribera del Duero, Bodegas Valcarlos är belägen i Navarra och Bodegas Leganza i vinområdet La Mancha.