Laddar annons
Vinköplistan 14 - triss i 3 röda finviner
8 Apr, 2022
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Vinköplistan 14 - triss i 3 röda finviner

Vinköplistan tipsar om 3 röda finviner i tillfälliga lansering på Systembolaget. Utmärkta viner till Påskmiddag, och fler.

Triss i 3 röda finviner som alla släpps i dagens tillfälliga sortiment på Systembolaget. En vinköplista extra allt och snart är det Påsk med andra ord.  Riktigt bra nyhetsviner i kombination med kommande festhelg.

Fredagsvin, upp till 149 kr

Steen op Hout Chenin Blanc 2021 (2701)

Mulderbosch Vineyards, Stellenbosch Sydafrika, 99 kr
Druvor: 100% chenin blanc
Torr, medelfyllig. Frisk av vit-, gul- grönfrukt. Bra längd. Trevlig, enkel och rättframt vitt.
Betyg: 3+

Chinon Fabien Demois 2020 (2759)

Fabien Demois, Chinon Frankrike, 119 kr
Druvor: 100% cabernet franc
Medel/fyllig. Frisk, bärig, vinbär och blåbär, inslag av örter, mörk frukt, bra syra och ungdomlig spänst. Bra längd, spänstig och toppbra vinval till lamm-rätter.
Betyg: 4

Lördagsvin - triss i 3 röda finviner, 150 - 400 kr

Kanonkop Estate Paul Sauer 2018 (95166)

Stellenbosch Sydafrika, 399 kr
Fyllig. Mörk, tät frukt och bär, komplex, ungdomlig, kryddig. Spänstig syra, örtig ton och bra längd. Fräck. Välgjord och ung. Utmärkt finvin till Påskmiddag, givet att vinet dekanteras.
Betyg: 4+

Chiroubles 2020 (93485)

Dominique Piron, Beaujolais Frankrike, 169 kr
Medelfyllig. Bärig, frisk, lätt krämig omslutning och en fantastisk mjuk rondör. Mjuk, rund och lätt med omisskännlig stil och klockren balans.
Passar till: Lammracks - yes, bring them on!
Betyg: 4

Verónica Ortega Quite 2020 (94265)

Bierzo Spanien, 179 kr
Fyllig. Mörk kärnig samtidigt mogen frukt med inslag av läder, tobak, kaffe och choklad. Balanserad. Lång eftersmak. Utmärkt vin helt enkelt, med en elegans som kan blomma ut extra mycket i framtiden.
Betyg: 4+

Otroligt spännande vin från kvinnliga vinmakaren Verónica Ortega, en av Spaniens just nu mest hypade producenter. Skolad av de främsta, som Alvaro Palacios i Priorat och Armand Leroux på Comte Armand i Bourgogne (bland många andra). I källaren hos Raúl Peréz i Valtuille gjorde Verónica sitt första egna vin.

Numer signerar hon vinerna från egen adress och är i princip granne med Peréz. Menciadruvan är Verónicas favorit. Elegans, nerv och personlighet är uttalade signum för vinerna. Dragen går inte heller att missa så tydliga är dom. Håll koll på denna begåvade vinmakerska!

Festlig vit magnumflaska

Mandrarossa Urra di Mare 2020 (73918)

Cantine Settesoli, Sicilien Italien, 249 kr för 1500 ml
Druvor: sauvignon blanc
Torr, medelfyllig. Frisksyrlig, exotisk syrlig med framförallt grapefrukt. Ett friskt och bästa vår- och sommarvinet! Passar påskens laxrätter och bara flaskan är ett "statement" för fest och middagsrespekt!
Betyg: 3+

Om Vinbankens Vinköplista
Minst fyra nya vinförslag per vecka.

Två vita respektive två röda viner i olika prisklass. Fredagsvinet kostar under 150 kr och lördagsvinet, eller kalla det helgens festvin, håller högre klass för att passa en bättre middag. Urval bland vinerna mellan 150 - 250 kronor.

» direkt till Vinbankens topplistor - för fler tips och uppslag.