Laddar annons
7 Nov, 2014
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Vinköplistan v. 45 | Alsaceriesling och klassisk Rioja

Äntligen fredag och en ny lista med väl valda vintips har landat. Idag är vinerna under 80 kr klockrena mingel och husviner, eller om man vill säga fredagsvin. Fredagsvinet passar till gott och blandat och är, okomplicerat. Lördagsvinet å andra sidan kräver uppryckning, ta fram kokboken, laga en god måltid och smaka på kombinationen, smaka på vinet och på maten!

Saknar du förslag eller inspiration till helgens middag? Förslag till vininköp hittar du i Vinbankens helglista. Varje vecka plockar vi ut en handfull viner bland dem vi gillar bäst, just nu.

Vitt vin upp till 80 kr

Cono Sur Bicicleta Pinot Grigio 2013(2448), Cono Sur Winery, Chile, 71 kr
Frisk, fräsch och fruktig av citrus och persika. Torrt, lätt/medelfylligt vin med smak av päron, persika och örter. Mingeltrevlig. Servera till kall inkokt lax eller som ett glas vitt vin, väl kyld.
Betyg: 3

Vitt vin upp till 160 kr

Trimbach Riesling 2012 (2639), Trimbach, Alsace Frankrike, 125 kr
Nyanserad doft och smak av gröna äpplen, päron och citron. Vinet är torrt, medelfylligt och friskt av citrus med en lätt honungston och tydlig mineralton. Smaken är klockren, klingande lång och ren. Vinet är mycket välgjort och strukturerat. Perfekt mingelvin eller till pocherade fiskrätter.
Betyg: 5

Rött vin upp till 80 kr

Lupi Reali 2013 (2384), Enoitalia, Montepulciano d'Abruzzo Italien, 69 kr
Medelfylligt vin med EKO-cert som har mörkfruktig smak med inslag av fat, mörka bär, vanilj och kryddpeppar. Skönt, lättdrucket husvin.
Betyg: 3

Rött vin upp till 160 kr

Marqués de Murrieta Reserva 2008(2612), Marqués de Murrieta, Rioja Spanien, 139 kr
Utvecklad och kryddig doft med fatkaraktär. Fyllig smak av torkad frukt, tobak,plommon, mörk choklad och fat. Balanserat vin med utvecklad smak. strålande till middagsbordet och bjudningar.
Betyg: 4

Vin från beställningssortimentet (förbered till nästa helg)
Wynns Coonawarra Estate Cabernet Sauvignon 2008 (70376), Wynns Coonawarra Estate, Coonawarra Australien, 159 kr
Mörkmustig smaka av blå frukt och av svarta vinbär. Smaken har inslag av fat, en lätt myntaton, björnbär och kryddor. Australienvin när som bäst.
Betyg: 4

 

Fler förslag, gå vidare till #vinköplistan

Trevlig helg!