Provningar

Att prova drycker är roligt, lärorikt, utvecklande och en perfekt aktivitet med arbetskamrater, kunder eller vänner. Vin,  öl, destillat eller choklad, ost, olivolja alternativt en kombination som söta viner till choklad är bara några av många provningsförslag.

Om dryckesprovning

Bakgrund, historia och tekniktips inleder provningen som därefter raskt övergår till praktik. Att känna till vinets tillverkningssätt, dess ursprung samt druvsortens betydelse för vinets smak ger god inblick och förståelse för världens viner och olika stilar. Kryddan i föredraget, förutom den personliga smakupplevelsen och handfast kunskap i provningsteknik, är en del kuriosa men även fakta om den unika historien bakom ett speciellt vin, distrikt eller personen som tillverkar vinet.

Hur går det till

Handfasta tips i provningsteknik och metodik, uppmärksamma samband, se nyanser, känna smak och olikheter leder sammanfattningsvis till en helhet och ger drycken dess doft och smakbeskrivning enligt provaren. Ett omdöme för drycken som ett förslag på kvalitet, prisvärdhet och serveringsförslag hör självklart till resonemanget. Känner man inte till vilka dryckerna är i glasen vid start är spänningen på topp in i det sista till dess att namnet på dryckerna presenteras. Det finns inte en provning som är den andra lik. Provningen tar mellan en till max två timmar i anspråk. Det är en enkel aktivitet att arrangera och vi hjälper till från planering till genomförande och sammanfattning.

Provningsledare är alltid en väletablerad och erfaren sommelier eller någon av alla experter vilka finns i Vinbankens nätverkt. Vi gör jobb som vi själva vill gå på!

Läs mer om Vinbankens provningar under respektive flik.

Välkommen att kontakta oss för ett förslag. Maila Vinbanken.