pH värde kontra vin och mat i kombination?

Favoritmarkera

En helt ny värld har öppnat sig för mig när jag hittade Hälsosidorna på nätet. Wow! Balansen, balansen och återigen balansen. Ett inte nog uttjatat ord idag och så användbart, på mest allting. Framförallt i kombinationen mellan mat och vin.

I vardagslivet ska man hitta balansen mellan jobb och fri tid, i ekonomin gäller kontanter kontra lån och för maten har fokus flyttas från mängden till sammansättningen mellan basiska livsmedel (grönsaker, frukt som citron, svamp) och de syrarika (kött, fisk, ägg, mjöl, kaffe, te, kakao).

För vin som räknas höra till den syrliga sidan ligger värdet på varierande 2.8 till 3.8 pH beroende på jäsningen och några andra faktorer.

Bra att tänka lite extra på är därför vilken mat man serverar till vinet. Den borde följdaktligen då vara mer syrarik, mer av frukt och grönt!, eftersom den sammantagna balansen gör att man mår bäst. För ärligt, vem vill vara ett surkart runt middagsbordet?

Här hittar ni Hälsosidorna och mer exakt information: Syrabasbalansen

Kommentera