Test av Julmust + historik

Favoritmarkera

Årets Julmusttest var ingen svår uppgift att ro iland med. Två sorter lyckades undertecknad hitta i Stockholmsförorten med reservation för att det tyska lågprisföretaget har ytterligare ett alternativ. Läsare som känner till andra sorter ombeds  höra av sig så att Vinbanken kan samla en fullständig lista.

Nygårds Light (finns även traditionell)
Brun färg, mycket kolsyra och bubblor. Doften är stor av citrus och kryddor. Smaken lätt citrus och pomeranssyrlig, kryddig och aningen parfymerad. Söt upplevelse i eftersmaken.
Betyg: 4

Apotekarnes (finns även light)
Brun färg. Liten doft. Syrlig smak med isnalg av lakrits, kryddor en aningen citrus och tydligt maltig. Mustig och generös helhet urskiljer den vanliga från musten med “light” beteckning.
Betyg: 3+ Vill gärna tillägga att sak musten serveras till Julbord föredrar jag absolut Apotekarnes traditionella som smakar mustigt maltig och mer vuxet, framförallt till mat!

Vill du veta mer om Julmust och dess bakgrund och historik, läs på Wikipedia.

Lämna ett svar

  1. 5 januari 2010

    Det borde gå att köpa ett tjugotal olika sorter i och runt Stockholm…

  2. 10 januari 2010

    Tack så mycket! Fantastiskt vänligt!
    Lite mer info, om än sent (eller väldigt tidigt inför nästa jul): NK i Stockholm skall vara väldigt välsorterat med julmust. Annars brukar ICA vara överlägset bäst på att ta in julmust från lite udda bryggerier…