Ett nytt matföretag i varje landskap

Favoritmarkera

Fredagen den 13 maj 2011 satte sig matkreatören och bloggaren Pär Bergkvist i sin husbil och påbörjar en 300 mil lång turné i Sverige. Han ska jaga rätt på minst ett nytt matföretag i varje landskap – från Skåne till Lappland. Företagen kan finnas inom primärproduktion, restaurang, turism, förädling eller offentlig sektor. Passionen för mat är den gemensamma nämnaren.

Det är inom ramen för projektet 100 nya matföretag på 1 år som Pär med ljus och lykta söker företagare i hela Sverige. Företag som kan vara med och bygga visionen Sverige det nya matlandet.
– Det här är det svåraste och samtidigt det roligaste jag gjort. Nu behöver jag mycket hjälp från eldsjälarna ute i Matlandet Sverige, säger Pär Bergkvist.
Så här långt har Pär varit med och startat 25 företag sedan projektet började i november förra året. Målet är att 100 nya matföretag ska finnas på banan den 11 november i år. Projektet har fått pengar från landsbygdsprogrammet.

Turnéplan
Turnén genom Sverige pågår under andra hälften av maj, med följande hålltider:
-Södra Sverige 13-17 maj
-Mellersta Sverige 18-22 maj
-Norra Sverige 23-31 maj

Brinner för mat
Pär är initiativtagare och entreprenör med ett hjärta som brinner för mat. Han har skrivit ett flertal kokböcker och är skapare av bloggarna/projekten 100skolkök och 100michelinstarsinayear. Han är också VD och strateg på kommunikationsbyrån Hilanders Kitchen i Malmö.

Mer information
Läs mer om visionen Sverige det nya matlandet
Följ Facebookgruppen Vi älskar svensk mat
Läs det senaste om Pärs projekt 100 nya matföretag på 1 år på hans blogg.

Lämna ett svar