Sveriges största mattidning knyter till sig Anders Röttorp

Favoritmarkera

Vi har nöjet att berätta att Anders Röttorp ska skriva för Matglädje, som på kort tid utvecklats till Sveriges största mattidning. Matglädje är en tidning som distribueras till prenumeranterna på flera av Sveriges största lokala morgontidningar. Den kommer ut en gång per kvartal. Matglädje och Vinbanken är två oberoende journalistuppgifter så till alla Röttorps Bästa följare, vi fortsätter som tidigare. Vill du läsa pressmeddelandet i sin helhet gör du det nedan.

Pressmeddelande 20110928

Anders Röttorp till Matglädje
– Sveriges största mattidning knyter till sig ledande vinexpert

En Sveriges tyngsta vinskribenter – Anders Röttorp – knyts till Matglädje, som på kort tid utvecklats till Sveriges största mattidning. Anders Röttorp kommer löpande att skriva om och recensera viner för Matglädjes 1,6 miljoner läsare.

Matglädje är en tidning som distribueras till prenumeranterna på flera av Sveriges största lokala morgontidningar. Den kommer ut en gång per kvartal.

– Våra läsare kommer genom Anders Röttorp att kunna få tips och råd hur de får den bästa vinupplevelsen både till vardag och fest, säger Lena Grape Lilliehorn, redaktör för Matglädje.

Anders Röttorp har sedan 1980-talet varit en av Sveriges absolut främsta vinskribenter. Under denna tid har hans expertis primärt nått Dagens Industris läsare.

– Med den här rekryteringen ökar vi vårt fokus på rapporteringen om vin. Något som vi vet att våra 1,6 miljoner läsare efterfrågar. Svenskarna har i allt högre grad insett att rätt vin är avgörande för en fulländad måltid, fortsätter Lena Grape Lilliehorn.

Läsarundersökningar visar att Matglädje nått stor uppskattning hos läsarna. En tredjedel av läsarna sparar dessutom tidningen.

– Jag tycker det ska bli spännande att vara en del av Matglädjes utveckling. Då svenskarna blir allt mer intresserade av mat och dryck hoppas jag kunna bidra till att öka njutningen som mat och dryck kan skapa, säger Anders Röttorp.

Om Matglädje
Tidningen Matglädje är en tematidning från Mediekompaniet med en räckvidd på 1,6 miljoner. Tidningen kommer ut fyra gånger per år runt påsk, midsommar, allhelgona och jul, och distribueras tillsammans med 22 lokala morgontidningar. Huvudredaktör för tidningen är Lena Grape Lilliehorn.

För ytterligare information, vänligen kontakta
Lena Grape Lilliehorn, Corren och redaktör Matglädje, tel 0708-282336, epost [email protected]

Cecilia Ydremark, Produktansvarig Mediekompaniet, tel 08-545 199 41, epost [email protected]

Om Mediekompaniet
Mediekompaniet bildades i början av 2010 av AdCenter, Dagspress Direkt, Internetsäljarna, Land&Rike och Stormarknadspress. Mediekompaniet är Sveriges första lokala medievaruhus och når nästan 5 miljoner konsumenter genom annonser, digitala medier, bilagor och tematidningar. Förutom att skräddarsy lösningar åt uppdragsgivarna satsas stora resurser på analys, affärsutveckling, omvärldsbevakning och mediemätningar. Mediekompaniet ägs av oberoendemorgontidningar från landet och omsätter ca 700 mkr med runt 50 anställda i Stockholm och Göteborg. www.mediekompaniet.com

Lämna ett svar

  1. Göran
    29 november 2011

    Utmärkt bra, vilken god nyhet! Jag har följt Anders Röttorps vintips i Dagens Industri under en rad av år, och hans förslag har alltid varit bra, sedan ”försvann” han för ett par år sedan. (Dock har han återkommit i DI:s Weekend.) Jag fick ett ex av Matglädje för nån vecka sedan som jag först nu har kollat närmare.

    Nu blir det enkelt att följa Anders pålitliga tips på Röttorps Bästa. Skål och tack!