Laddar annons
2 Jan, 2015

Vinköplistan v. 1 | Rött vin från Grekland och en älskvärd riesling

Veckans och årets första #vinköplista har landat. Vintipsen är tänkta att matcha de eventuella rester ni har kvar från Julbordet eller måltiderna som går i husmansstil. God fortsättning på det nya året!

De som handlar på bolaget idag kommer notera en prisökning. Det är den senaste skattehöjningen ni märker av.

Vitt vin upp till 80 kr

Ruppertsberger Nussbien Riesling Kabinett 2013 (5901), Tyskland, 71 kr
Älskvärd, torr till halvtorr finstämd smak av persika, päron och citrus. Trevlig. Utmärkt till mingel, till snittar med asiatisk krydda som citrongräs, ingefära och lime. En krämig skaldjurssoppa passar också bra.
Betyg: 3+

Vitt vin upp till 160 kr

Blason de Bourgogne Mâcon-Villages Chardonnay 2013 (2295), Frankrike, 91 kr
Torrt, medelfyllgt vitt vin som smakar av gul och grön frukt, en knivsudd av mandel, citrus och smör. Perfekt smak till pizza, till fisk eller rotfruktsoppa, till kyckling eller till kalkon och till en enkel pasta kryddad med citron.
Betyg: 4

Rött vin upp till 80 kr

Torres Coronas Tempranillo 2011 (6996), Katalonien Spanien, 71 kr
Stilsäker spanjor i vardagsgenren som smakar kryddigt av slånbär och lite lätt torkad frukt.
Använd dina skinkrester på smart sätt, laga egen pizza.
Betyg: 4

Rött vin upp till 160 kr

Cappello di Prete 2008 (2727), Salento Italien, 81 kr
Härligt vardagsvin i utvecklad stil. Smakar av nypon, fikon, tobak, örter och kryddor. Toppen.
Skönt vin till lammfärsbiffar och en rejäl dos vitlök, oxrullader eller en mustig gryta.
Betyg: 4

Ramnista Xinomavro 2010 (2070), Naossa Grekland, 101 kr
Rock n roll vin med höga ambitioner. Här har ni ett ”bra” vin med allt, som ursprungskaraktär, personlighet, balans och längd.
Betyg: 5

Extravin för alla som vill dricka ett ’gott’glas rött efter maten.

Lupi Reali 2013 (2384), Montepulciano d’Abruzzo Italien, 71 kr
Vaniljkryddig och mörkfruktig smak i den sötare genren. För alla som dricker vin efter maten.
Betyg: 3
Till mat: till exempel, renskav med svamp och rödlök (matchar vinets sötma).