hummer-naturell

Hummer naturell

Favoritmarkera

Servera hummer naturell med rostat bröd, smör och majonnäs smaksatt med hackad dill och citronsaft eller med Rhode Islandsås.

Gör så här

  • Lätt hummer med ryggen upp och stjärten utsträckt på ett skärbräde. Stick in en kraftig kniv strax bakom ögonen och klyv hummer på längden. Tag bort magsäcken som sitter bakom ögonen och tarmen som är den mörk strängen längs stjärten.
  • Knäck klorna men en nötknäppare, men gör det försiktigt så att endast skalet går sönder.
  • Lägg hummerhalvorna med snittytan uppåt.
  • Garnera med salladsblad, men gör det försiktigt så att endast skalet går sönder.
  • Lägg hummerhalvorna med snittytan uppåt. Garnera med salladsblad, fina dillkvistar och citronklyftor.

Duka med hummergaffel, kniv och gaffel.

Hummer naturell| Recept| Skaldjur | Fest |
0,5 – 1 hummer per portion
salladsblad
dill
citronklyftor

 

Förslag på vin: Vintips till hummer naturell

Kommentera