vin till pizza

Vitt och rött vin till pizza med färskost och grönkål

Favoritmarkera

Bra mat är viktigt för Kristin Kaspersen som tränar en del men också har ett intensivt arbete. Så föddes idén till boken “Good Food – glutenfritt, gott och mycket grönt” som nästintill är ett galet projekt – jag är ju inte kock, förklarar den folkkära programledaren

Hursomhelst, att laga bra mat, enkelt och snabbt är en konst och viktigt för alla som lagar vardagsmat till barn och familj. Skäl nog till att skriva en bok, vilket Kristin också gjorde. Vinbanken har recenserat och gör tummen upp, det är helt klart en kokbok i vår smak. Här är ett recept som vi pimpat med ett vitt och rött vinförslag. Det är ju fredag!

Vitt vin till pizza

1. Héritages Côtes du Rhône Blanc 2014 (2866), Ogier, Frankrike, 95 kr

Vitt vin som smakar av persika, gula äpplen, mogna päron det finns inslag av örter, citrus och fatvanilj. Trevlig eftersmak.

Rött vin till pizza

2. Simonsig Cape Blend 2014 (2849), Simonsig Estate, Sydafrika, 71 kr

Fruktigt, lite kryddigt rödvin med rund smak och en knivsudd rökighet. Trevligt fredagsvin!

Kristin Kaspersens tips för godaste pizzan

– lägg inte på för mycket sås, det gör bara pizzan vattnig
– sätt plåten i ugnen först. Jag bakar ut pizzan på ett bakplåtspapper, som jag sedan lägger på den varma plåten. Nu får jag en krispig botten på pizzan.
– dela upp pizzan. Låt barnen ha sin favoritingredienser på ena halvan, och de vuxna tar sina favoriter på andra hälften.

Recept | Pizza |

2 pizzor
1 broccolihuvud, 250 gr
3 ägg
1 dl mandelmjöl
1 dl bovetemjöl
1 tsk oregano
0,5 tsk salt
en nypa chilipeppar

Kristins favoritpizza
lite tomatsås
parmaskinka eller rökt kalkon
grönkål, rensad och kramad med lite olja
klickar av färskost, tex mascarpone
mozzarella
pinjenötter
färsk basilika

Gör så här:
1. Skär av broccolistammen och skala den. Riv på rivjärn eller kör i matberedare till fina smulor.

2. Knäck i äggen och tillsätt övriga ingredienser. Mixa lite till. Krydda med salt.

3. Kleta ut smeten tunt på varsitt bakplåtspapper med hjälp av en slickepott.

4. Grädda cirka 10 min i 225 grader varmluft tills pizzan fått fin färg.

5. Lägg på valfri topping, sänk värmen till 200 grader och grädda 5-10 minuter tills pizzan är gyllenbrun.

Good Food- glutenfritt, gott och mycket grönt
Av: Kristin Kaspersen
ISBN:978-91-7363-071-9
Förlag: Bonnier Fakta

Kommentera