Laddar annons
Bokrecension | Mordet som kom av sig
21 Jan, 2022
Uppdaterad:
6 Sep, 2023

Bokrecension | Mordet som kom av sig

Mordet som kom av sig av Lennart Rammer. Boken läser man med nöje inför vinresan som går till Franken i Tyskland.

Mordet som kom av sig. Titeln på boken kan tyckas vara långt ifrån vinets värld men samtidigt uppmärksammas läsaren på det faktum att mord kan ske i alla samhällsklasser, platser eller situationer. Mord sker, eller skulle kunna ske även i den mest idylliska vinvärlden som i Franken.

Kan mord ske i vinvärlden?

I boken vävs vin, ond bråd död och initierad kulturhistoria samman i berättelsen om vingänget som besöker vindistrikt Franken i Tyskland. Huvudpersonerna som nu är i pensionsåldern känner varandra sedan studenttiden. Upprinnelsen till vad som sker på resan är en otäck händelse i ungdomsåren.

Innehållet spretar något. Möjligen saknas kriminalromanens smaskigaste detaljer men när det kommer till kulturhistoria slår få författaren. Det är otroligt roligt och intressant att läsa om de historiska händelser som ramar in ett vinhus, en vinplats eller vindistrikt.

Med den bakomliggande kunskapen har man tagit sitt vinintresse till en ny nivå med större djup och för ökad förståelse. Och av den anledningen vill jag rekommendera alla som planerar kommande vinresa till Franken att läsa boken Mordet som kom av sig.

Om författaren Lennart Rammer

Lennart har under lång tid varit aktiv i Munskänkarna där han även var föreningens riksordförande i fem år. Han har arrangerat otaliga vinresor till Tyskland och Frankrike och skrivit flera vinböcker: Att resa i vinland, Australiska vingårdar, Historiska vinresor (det är min nästa bok) och vinlandet Franken.

I senaste boken Mordet som kom av sig väver författaren in erfarenheter från sitt yrkesliv. Som läkare vid Rättsmedicinska avdelningen i Linköping har Lennart Rammer arbetat med att utreda dödligt våld.

Mordet som kom av sig av sig-bokrecension-vinbanken

BOKRECENSION | Mordet som kom av sig

Förlag: Stevali Skön
Författare: Lennart Rammer
Omslag: Stig Ahlstrand
ISBN: 978 91 89228 31 3
Cirkapris: 199 kr Adlibris.
Betyg och motivering: 4 av 5 för den kulturhistoriska delen. Mordgåtan får svagt betyg.

Utmärkt bok inför vinresan till Franken. Författaren delar intressanta historiska händelser, skeenden, platser och byggnader i anslutning till vingårdsbesöken.

FLER BOKRECENSIONER, KOKBÖCKER OCH VINBÖCKER.