Paleopaj med skinka
PALEO. Ett riktigt härligt vardagsrecept är denna skinkpaj, lagad enligt “Paleo” som är en förkortning för begreppet paleolitisk näringslära.
I grunden är paleo en livsstil och ett förhållningssätt till mat och hälsa som utgår från kvalitén på maten du äter.
Recept | Pajdeg | 5 portioner
1 ägg
0,5 tsk havssalt
1 msk fiberhusk
0,5 dl smält , smakfri kokosolja
Gör så här
1. sätt ugnen på 200 grader
2. mixa alla ingredienser i en matberedare
3. klä en pajform med bakplåtspapper eller smörj den med smakfri kokosolja
4. fukta fingrarna med lite vatten och tryck ut pajdegen
5. grädda i 10 minuter
Recept | Fyllning paj | 5 portioner
500 gr krossade tomater
400 gr rökt strimlad skinka
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Gör så här
1. hacka löken och bryn i en stekpanna
2. häll i skinkan och de krossade tomaterna
3. pressa i vitlöken
4. häll fyllningen i skalen
Recept | Äggstanning | 5 portioner
5 ägg
1 dl osötad mandelmjölk
havssalt
svartpeppar
Gör så här
1. blanda alla ingredienser till äggstanningen och häll över fyllningen
2. grädda pajen i cirka 25 minuter
Recept är hämtade ur boken:
Paleo 30 dagar,helt fritt från socker, mjölkprodukter och gluten. Av Annika Sjöö
ISBN 978-91-636-1162-9
Pagina förlag
Recension:
Trevlig bok med hjärtliga, enkla recept för vardagen.
Vi tror att boken passar utmärkt för en barnfamilj där recept ska vara enkla och rätterna ’goda’.
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att kommentera