paleo-skinkpaj

Paleopaj med skinka

Favoritmarkera

PALEO. Ett riktigt härligt vardagsrecept är denna skinkpaj, lagad enligt “Paleo” som är en förkortning för begreppet paleolitisk näringslära.

I grunden är paleo en livsstil och ett förhållningssätt till mat och hälsa som utgår från kvalitén på maten du äter.

Recept | Pajdeg | 5 portioner

1 ägg
0,5 tsk havssalt
1 msk fiberhusk
0,5 dl smält , smakfri kokosolja

Gör så här
1. sätt ugnen på 200 grader
2. mixa alla ingredienser i en matberedare
3. klä en pajform med bakplåtspapper eller smörj den med smakfri kokosolja
4. fukta fingrarna med lite vatten och tryck ut pajdegen
5. grädda i 10 minuter

Recept | Fyllning paj | 5 portioner

500 gr krossade tomater
400 gr rökt strimlad skinka
1 gul lök
1 vitlöksklyfta

Gör så här
1. hacka löken och bryn i en stekpanna
2. häll i skinkan och de krossade tomaterna
3. pressa i vitlöken
4. häll fyllningen i skalen

Recept | Äggstanning | 5 portioner

5 ägg
1 dl osötad mandelmjölk
havssalt
svartpeppar

Gör så här
1. blanda alla ingredienser till äggstanningen och häll över fyllningen
2. grädda pajen i cirka 25 minuter

Recept är hämtade ur boken:
Paleo 30 dagar,helt fritt från socker, mjölkprodukter och gluten. Av Annika Sjöö
ISBN 978-91-636-1162-9
Pagina förlag

paleo-30-dagar-annika-sjoo

Recension:
Trevlig bok med hjärtliga, enkla recept för vardagen.
Vi tror att boken passar utmärkt för en barnfamilj där recept ska vara enkla och rätterna ‘goda’.

Kommentera