Laddar annons
Bird
10 Mar, 2016

Bird

RECENSION BIRD Streetfoodrestaurangen Bird fokuserar som namnet antyder pĂ„ fjĂ€derfĂ€n. BestĂ€ll tacos, kryddiga kycklingvingar och mac n’ cheese och sköljd ned det med ekologisk cava.

Vinden fÄr skylten med den kubistiska fÄgeln att sjunga. Inte som en talgoxes första vÄrdrill utan mer likt ett uppgivet suckande. Vi öppnar dörren till fÄgelbaren Bird och möts av ett lÄngbord av plywood över vilket det hÀnger ett huvud av koppar. Till tonerna av Jurassic 5 slÄr vi oss ned vid ett fönsterbord under en rad med nakna glödlampor som börjar att dingla till takterna av Concrete Schoolyard.

För den som tycker att Daniel Crespis koncept Djuret, dÀr fokus ligger pÄ ett djur i taget, Àr för komplicerat finns Bird Bar vars meny uteslutande bestÄr av fjÀderfÀn. TÀnk: kyckling och anka snarare Àn tornfalk. FÄgelbaren drivs av Mattias Wittrock, Oskar Davidsson och Filip Jakobsson, och deras koncept Àr att erbjuda streetfood, cocktails, öl och cava till fullt hanterbara priser.

Birds meny – allt utom fĂ„gelmat

FÄgeln Àr det mest irriterande djuret som finns. Levande. Serverat i form av buffalo wings, confiterad anka eller nedhackad i en taco Àr den mÀnniskans bÀsta vÀn.

Vi bestĂ€ller in ekologisk cava och blĂ€ddrar helt kort bland arterna i menyn innan vi bestĂ€mmer oss för Chicken Tacos med mangosalsa och habaneromajo (som visar sig vara generöst tilltagen i kryddningen), Hot Wings med bluecheesedipp (dĂ€r kryddningen Ă€r en mer pĂ„fallande) och Mac n’ cheese med smulade ostbĂ„gar samt pommes med tryffeldipp.

Det Àr mycket vÀllagat och smaken Àr utmÀrkt, efter en Pistonhead vill jag sÀga fantastisk och efter ytterligare en Àr det dags för notan. Det kostar som att köpa en undulat.

Bird

Profil: FÄgelbar.
Adress: Regeringsgatan 89, Stockholm.
Klientel: Clownen Manne med familj.
Vinlista: TvÄ röda, tvÄ vita. VÀlj ekologisk cava.
Typsituation: Till efterrÀtt: vÄtservetter.
Betyg: