baba-ghanuj-vinbanken

Krämig baba ghanoush

Favoritmarkera

VEGAN. Baba ghanoush är en grillad aubergineröra. Passar utmärkt bra till grillat och många andra rätter, kött eller fisk.

I detta recept lagas röran härligt krämig. Servera som dipp och till grönsakstänger eller som fyllning i pitabröd.

Beroende på tillfälle och råvara, om röran serveras till mat, passar olika drycker. Många förslag, vitt, rött eller rosé och fler, hittar ni under “Vinbankens topplistor“.

Recept | Baba ghanoush – grillad aubergineröra , cirka 3 dl

2 auberginer (2 auberginer motsvarar ca 300 g)
3 vitlöksklyftor
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk tahini eller majonnäs
1 tsk salt

Till garnering
granatäppelkärnor
persilja till garnering

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Linda in auberginerna i aluminiumfolie. Lägg i en ugnsform och rosta ca 1 timme i mitten av ugnen tills de är mjuka. Låt svalna.
3. Skala bort skinnet från auberginerna och släng.
4. Mixa aubergine, vitlök, citron, tahini och salt slätt.

Till garnering: Toppa med granatäppelkärnor och persilja.

För än fler vintips, surfa in på Vinbankens vinköplista.

Lämna ett svar