vin-till-veganska-snittar-smordegsflarn.-vinbanken

Veganska snittar till drinkminglet

Favoritmarkera

VEGANSKA SNITTAR. Enkla och smakrika snittar till drinkminglet. Varför inte servera mousserande eller svala vita och röda viner, alla veganska såklart.

Snittar som är veganska passar alla. De är perfekta till stora drinkminglet. För värden och värdinna kan festen lugnt mingla vidare i stället för att de ska behöva rusa ut i köket för att laga specialkost.

Snabbval

RECEPT 1 |
Smördegsflarn med lök och finhackad svamp

Smördeg går utmärkt att använda till veganska rätter eftersom den sällan/aldrig innehåller smör utan veganska alternativ. Läs innehållsförteckningen för säkerhets skull.

1 rulle smördeg
500 g champinjoner
1 gul lök
1 dl vegansk crème fraiche, t ex Cooking Fraiche Natural EKO från Planti
1,5 dl riven vegansk ost
olivolja
torkad timjan
salt och peppar

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Rensa svampen och hacka den i mindre bitar. Skala och hacka löken fint.

2. Fräs svampen i torr panna tills vätskan kokat bort. Tillsätt olivolja och lök och låt steka på medelvärme i cirka tio minuter. Krydda med salt, peppar och timjan.

3. Bred ut smördegen på en plåt. Bred crème fraichen över och strö på osten. Fördela svampblandningen ovanpå och grädda mitt i ugnen i cirka 20-25 minuter. Skär i bitar och servera ljumma.

RECEPT 2 |
Veganska snittar med kronärtskocka och citrus

3 kronärtskocksbottnar
1 dl vegansk majonnäs, gärna Hellman’s
zest av en 1/2 ekologisk citron
några msk hackad gräslök
knäckebröd
salt och peppar

Gör så här
1. Bryt bitar av ett gott knäckebröd, exempelvis ett fröknäcke. Låt kronärtskocksbottnarna rinna av ordentligt. Torka av med hushållspapper och skär i stavar.

2. Blanda zesten och gräslöken med majonnäsen och smaka av med salt och peppar.

3. Strax före servering – annars blir knäcket mjukt – brer du på lite av citronmajonnäsen på knäckebitarna. Toppa med kronärtskocka och några drag med svartpepparkvarnen.

RECEPT 3 |
Wraps med vegansk skagen och tångkaviar

Tångkaviar är alltså inte fiskrom utan en produkt tillverkad av tvättad och rensad havstång som får en romliknande konsistens. Använd surdegstunnbröd från Polarbröd (veganskt) eller baka själv.
cirka 3 tunnbröd
1 rödlök
200 g naturell fast tofu
1 msk riven färsk pepparrot
zest från 1/2 ekologisk citron
1/2 kruka dill
1 1/2 dl vegansk majonnäs, gärna Hellman’s
1 burk tångkaviar à 75 g
salt och peppar

Gör så här
1. Skala och finhacka rödlöken. Skär tofun i små bitar. Skölj citronen i ljummet vatten och riv den. Skala pepparroten och riv den. Hacka dillen.

2. Blanda majonnäs, lök, pepparrot, citronskal och tångkaviar. Vänd därefter ner dill och tofu försiktigt. Smaka av med salt och peppar.

3. Fördela blandningen i tunnbröden och rulla ihop. Skär i skivor och garnera gärna med dillvippa.

FLER VEGAN-RECEPT

Vin till veganska snittar med tångkaviar

Här hittar du goda vegetariska snittar och tilltugg

Här hittar du 10 tilltugg som tar max 15 minuter att fixa.

VEGAN VIN

Topp 10 | mousserande, vita, röda och söta vegan-viner

Lämna ett svar