Laddar annons
10 enkla tilltugg till fördrink
1 Apr, 2016

10 enkla tilltugg till fördrink

DRINKTILLTUGG. 10 enkla tilltugg med recept som tar max 15 minuter att göra! Servera till en fördrink eller till ett glas vin som litet kvällsmys. Gör flera och ställ på ett buffébord.

Snabbval

  • Stekta kronärtskockshjärtan

  • Varm brie med tomatsalsa

  • Stekta halloumibitar med citrus

  • Cashewnötter med chiliflakes

  • Sparrisrulle med lax

  • Endiveblad med skinkröra

  • Gurksnacks med kaviar

  • Minikrustader med smält ost

  • Pitachips

  • Röra med blåmögelost och rostade valnötter

  •  

    1. Stekta kronärtskockshjärtan:

    Ta bort vätskan från en burk med kronärtskockshjärtan. Dela i fjärdedelar och låt rinna av. Stek i mycket olivolja tills de blir krispiga och lite bruna. Hacka valfri färsk örtkrydda över och flingsalt. Låt svalna lite innan servering.

    2. Varm brie med tomatsalsa:

    Sätt ugnen på 200 grader. Lägg en brietårta av valfri storlek på ugnsfolie. Vika upp kanterna. Baka i cirka tio minuter. Ta ut och låt stå några minuter. Under tiden som osten är i ugnen tömmer du en burk med hela cocktailtomater i en kastrull. Koka upp och smaksätt med lite salt, svartpeppar, torkad timjan eller oregano. Rör om och koka bort lite av vätskan. Ta av från värmen och häll över osten. Servera med baguetteskivor.

    3. Stekta halloumibitar med citrus:

    Dela en halloumi i mindre bitar. Stek i olivolja tillsammans med färska cocktailtomater, saften från en citron och en tsk torkad mynta. Trä upp på tandpetare och servera.

    LÄS MER: Tilltugg till champagne med bland annat parmesankex

    4. Cashewnötter med chiliflakes:

    Rosta cashewnötter i en stekpanna i lite olivolja, chiliflakes, rökt paprikapulver, limezest och saft. Vill du göra mycket så lägg i en långpanna och rosta i ugnen i 200 grader. Strö lite flingsalt över innan servering.

    5. Sparrisrulle med lax:

    Blanchera grön sparris och torka av den. Rulla en bit rökt lax runt. Doppa i crème fraiche som smaksatts med hackad dill, flingsalt och citruszest.

    LÄS MER: Laxröra på rostad baguette och andra goda tilltugg

    6. Endiveblad med skinkröra:

    Dela upp ett endivesalladshuvud. Rör ihop creme fraiche med lite majonnäs, finhackad rökt skinka, finhackad salladslök, finhackad gräslök, lite flingsalt och svartpeppar. Dekorera varje blad med en klick.


    7. Gurksnacks med kaviar:

    Skär en gurka i centimetertjocka skivor. Klicka på lite crème fraiche och valfri rom på toppen. Eller lägg på en klick av skinkröran från nummer 6 och toppa med paprikapulver och finhackad salladslök.

    8. Minikrustader med smält ost:

    Sätt ugnen på 200 grader. Köp färdiga minikrustader. Lägg en bit smakrik ost i varje. Gratinera i några minuter. Toppa med en klick gräddfil, dill och valfri rom.

    LÄS MER: Tacorullar som tilltugg

    9. Pitachips:

    Sätt ugnen på 225 grader. Dela pitabröd i mindre bitar. Lägg i en stor skål. Häll över lite olivolja, kumminfrön och torkad koriander, flingsalt och svartpeppar (eller välj den kryddblandning som du gillar). Vänd runt försiktigt med händerna så att alla bitarna får lite av blandningen på sig. Rosta i ugnen i långpanna i cirka åtta minuter. Kolla så att de inte bränns.

    10. Röra med blåmögelost och rostade valnötter:

    Rosta valnötterna några minuter i stekpanna. Hacka relativt fint. Mosa osten med lite gräddfil eller crème fraiche. Blanda med nötterna. Servera på bitar av päron eller selleri. Kanske med lite flytande honung på toppen.

    Fler goda tips:

    Snittar på tunnbröd - lätta att förbereda

    Recept på 10 klassiska drinkar

    Tjuvstarta våren – drinkar med sommarkänsla

    Istället för att resa till Las Palmas – servera en härlig sangria