Val di Suga Brunello di Montalcino – 29 dec

Favoritmarkera

Här är vinet som på bara ett dygn visar på skillnad i smak, du behöver alltså inte vänta flera år. Följ enkla tipset om du vill dricka dubbelt så bra.

Val di Suga Brunello di Montalcino. Ett vin som lär dig vad tålamod kan ge i form av exceptionell smakbelöning.

Brunello är druvan, en klon av sangiovese, som odlas i ett avgränsat område runt den italienska medeltidsstaden Montalcino, i Toscana.

Vinet: Val di Suga Brunello di Montalcino 2015 (42302), 259 kr

Fyllig. Tajt, stram och koncentrerad. Kärnig mandelton, inslag av örter och röd frukt. Komplex och nyanserad smak, påtagligt sluten direkt när man öppnar flaskan. Ge luft och tid – 24 tim!
Betyg: 4+

MOTIVERING
Ung och sluten. Vågar mig på att säga, ’som vanligt’ behöver Val di Suga både luft och tid, minst några timmar.

Gör så här: Öppna, smaka av ett halvt glas, och vänta sedan med att dricka resten till nästa dag. Du skulle även kunna göra ett test med att dricka något glas under tre-fyra dagar i följd. Dygn 2 ska vinet in i kylen och om du har en liten glasflaska, med skruvkapsyl, är det bästa förvaringsrekommendationen. Alternativt vakumpumpa.

Producenten till Val di Suga är Tenimenti Angelini

PASSAR TILL
Vilt eller nötkött, festliga recept och bättre middagar. En riktigt krämig risotto är också en festlig rätt som smakar otroligt bra till vinet.

Vinbanken – för annonsörer i samarbete med Rentachef cookalong, matlagning på distans, för dig och dina vänner. TIPS: Beställ din nyårslåda hos Rent-a-Chef om du bor i Stockholm.

Lämna ett svar