panerad-fisk-med-kall-dillsas-recept-vinforslag-vinbanken

Panerad fisk med kall dillsås, recept och vinförslag

Favoritmarkera

Panerad fisk med vinförslag. Chrunchig panering, addera ett glas vin och middagen är komplett. Fest i vardagen, vem säger nej till extra guldkant.

Panerad fisk med vinförslag. Vi tror att en del av hemligheten till den knaprigt goda smaken på fisken heter panko. Det japanska, luftiga ströbrödet ger verkligen fisken ett extra crunch. För extra lyx adderar vi ett glas rieslingvin som pricken över i. Urgott!

RECEPT | Panerad fisk med kall dillsås

6 portioner

6 st djupfryst eller färsk vit fiskfilé av valfri sort (tex rödspättafilé, torsk osv. De flesta vita fiskar funkar utmärkt)
1-2 ägg
2 msk mjölk
Ca 1 dl vetemjöl
Ca 3 dl ströbröd
1 msk citronsaft från färsk citron
1 tsk örtsalt eller vanlig salt
1 tsk svartpeppar
Stekning:
Smör

Kall dillsås

3 dl gräddfil
1 dl filmjölk, vanlig yoghurt eller cremefraiché (jag rekommenderar filmjölk)
0,5 dl majonäs
1 dl bostongurka
1 kruka finhackad färsk dill eller 1 pkt (35 g) djupfryst dill
1 msk citronsaft
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 nypa svartpeppar

Gör så här

1) Börja med såsen. Blanda ihop allting och ställ i kylen fram till servering.

2) Tina fisken om du använder fryst fisk.

3) Torka av filéerna med hushållspapper. Salta och peppra dem runtom.

4) Vispa upp ägget med en gaffel tillsammans med citronsaft i en djup tallrik. Lägg pankoströbröd och vetemjöl i separata tallrikar.

5) Vänd först en filé i mjöl, sedan i ägg och slutligen i pankoströbröd. Upprepa med de resterande fiskfiléerna.

6) Hetta upp olja i en stekpanna och stek fisken i ca 5-7 minuter på varje sida.

7) Servera den nystekta fisken med dillsåsen.

Vinförslag till panerad fisk med kall dillsås

A. Christmann Riesling 2020 (5882), EKO, 145 kr</4>
Gutswein, alkoholhalt: 11,5%
Frisk, stor och ren doft.
Torr, medelfyllig, renfruktig av gröna och rödgula äpplen, touch av päron, örtig, lätt saltkant. Stramsyrlig längd. Kan sparas 3-4 år.
Passarbra för många tillfällen, som ett glas friskt vin, till skaldjur, kokta fiskrätter, sallader och getost.
Betyg: 4
Tillverkningen (vinifikationen) ger smaken djup och nyanser. Vinet har delvis vilat på stora ekliggare, en del i ståltank.
Fler recept – med vin- eller andra dryckesförslag hittar du i Vinbankens receptdatabas.
Inpsiration: Köket.se och Zeinas Kök.

Lämna ett svar